Galeria Goldart-Ghildush, expoziția “Valori ale artei moderne și contemporane”

tonitza bExpoziția din Bucuresti poate fi vizitata sâmbătă  10 octombrie  între orele 11.00-15.00 și luni, marti și miercuri, 12 – 14 octombrie, orele 09.00-19.00 la sediul Casei de Licitații din Intr. I. L. Caragiale nr. 1.
Licitația va avea loc miercuri, 14 octombrie, ora 19.00, la Galeria GOLDART-Ghildush.

Am primit din partea organizatorilor următorul mesaj:

“Prima licitație a lunii octombrie este un regal al artei moderne, cu tot ceea ce înseamnă ea. Vă invităm într-o călătorie imaginară acolo unde a început pictura modernă, în Franța începutului de secol XX, alături de Maurice Utrillo și modernistul Amédée Ozenfant, prezențe rarisime în licitațiile din România, provenite dintr-o colecție de renume, cea a dr. A. I. Siligeanu, a cărei valoare indiscutabilă a fost oferită publicului prin expoziția de la Muzeul Simu din 1968.

Alte câteva opere de pictură românească din prima parte a secolului XX, într-unul dintre fericitele momente în care arta românească a fost perfect racordată la viziunea și stilurile din Europa ne atrag atenția în selecția acestei sesiuni. Un ”Țărm la Balcic” (foto) surprins de Nicolae Tonitza, ”Vas cu petunii și crini” de Octav Băncilă, un expresiv portret semnat Constantin Artachino, ”Sămănătorii” lui Camil Ressu, sau un alt Balcic semnat Scorțescu,  sunt începuturi ale modernității în pictura noastră”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.441 citiri

Leave a Reply