Turcia s-a calificat la Euro de pe cel mai bun loc trei. Albania, Islanda și Țara Galilor, reușite neașteptate

Deși părea un scenariu puțin probabil, s-a întîmplat: Kazakhstan a bătut în Letonia, Turcia, acasă, pe Islanda, și astfel Ungaria a fost detronată de Turcia de pe cel mai bun loc trei din grupe, cel ce aduce calificarea directă la Euro. 

Celelalte echipe calificate sînt: Cehia, Islanda, Belgia, Țara Galilor, Spania, Slovacia, Germania, Polonia, Anglia, Elveția, Irlanda de Nord, România, Austria, Rusia, Italia, Croația, Portugalia și Albania.

O mențiune pentru Albania, Islanda și Țara Galilor, țări care au surprins plăcut cu traseul lor din grupe. De asemenea, Croația, care părea ieșită din cărți, a reușit să se califice in extremis, în ultima rundă, atunci cînd Italia a bătut Norvegia și astfel Croația a trecut cu un punct peste nordici, calificîndu-se. Anglia, Italia, Austria și România au fost singurele echipe care nu au pierdut nici un meci, iar Anglia a fost chiar performeră, nepierzînd nici un punct: 10 victorii din 10 posibile.

Din 1960 de cînd se joacă la Euro, cîștigătoarele au fost:

Spania (de 3 ori, ultimele două consecutive), Germania (de 3 ori), Franța (de 2 ori), Cehoslovacia (in 1976), Italia, Olanda, Danemarca și Grecia și Rusia (URSS, în 1960).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.894 citiri

Leave a Reply