Debut de vis pentru Florin Mergea la Turneul Campionilor

mergeaVegheat din loja oficială de către soția sa, Daiana, și de către coach-ul său, Alex Pop Moldovan, Florin Mergea a dat încă o dată măsura imensului său talent. Alături de Rohan Bopanna Florin a reușit din nou să le fie naș celor doi frați Bryan, cuplul american care a dominat lumea tenisului mondial în ultimii ani. În meciul de debut la Turneul Campionilor Mergea și Bopanna au cîștigat cu 6-4, 6-3, un scor excelent care s-ar putea să îi ajute mult în ecuația calificării. 

Meciul a durat o oră și un minut, timp în care Mergea și Bopanna au reușit 5 break-uri, față de doar 2 ale fraților.

Sala extraordinară din Londra a fost plină, atmosfera una de zile mari iar cei doi învingători s-au completat unul pe celălalt cum nu se poate mai bine.

Florin Mergea i-a învins din nou pe frații Bryan, cei doi americani recunoscîndu-l deja pe român drept cel mai redutabil adversar al lor (Florin i-a bătut și cu Inglot și cu Bopanna-în mai multe rînduri). Pentru Mergea și echipa lui victoria vine ca o imensă recompensă pentru emoțiile prin care a trecut în acest final de sezon în care a trebuit să ia o pauză forțată datorită unei accidentări.

Această victorie vine să arate lumii tenisului că locul său printre primele opt cupluri din lume este cum nu se poate mai meritat iar evoluția lui de azi, una de excepție, ne trimite cu gîndul la un rezultat memorabil pe care-l poate obține la prima lui participare la Turneul Campionilor.

Alex Pop Moldovan, antrenorul lui Mergea, mi-a declarat după meci: “Totul s-ar putea reduce la puține cuvinte: agresivitate, determinare și eficiență. Au fost fără milă, cum se spune. Au fost o echipă care a speculat toate micile greșeli ale fraților. Au fost și mulți români în această sală plină-ochi, ceea ce iarăși ne-a plăcut”, a spus Alex Pop Moldovan.

Comentatorii și jurnaliștii englezi apreciază la unison sclipirile de geniu din jocul lui Mergea, pe care nu prididesc în a-l lăuda, interesîndu-se de toate amănuntele din cariera sa.

Încurcîndu-i pe frații Bryan Mergea și Bopanna îi pot ajuta pe Tecău și Rojer în lupta lor directă de a-i detrona pe americani de pe poziția lor pe final de sezon.

Jamie Murray/ John Peers, care sînt în grupa lui Mergea, au trecut cu 7-6, 3-6, 11-9 de Simone Bolleli/ Fabio Fognini. Dacă marți Mergea și Bopanna trec de Murray și Peers, sînt în semifinale.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
888 citiri

Leave a Reply