Marele simbol al fotbalului clujean, Mihai Adam, pe ultimul drum, însoțit de prieteni

Printre cei care l-au însoțit, de la stînga la dreapta: Boca (primul), Pojar (al treilea), Predescu (suporter U), Marius Popescu, Dobrotă Foto: prin amabilitatea lui Dan Bodea

Printre cei care l-au însoțit, de la stînga la dreapta: Boca (primul), Pojar (al treilea), Predescu (suporter U), Marius Popescu, Dobrotă
Foto: prin amabilitatea lui Dan Bodea

Azi a fost înmormîntat Mihai Adam, golgeterul pur-sînge al fotbalului clujean. Fie că a evoluat pentru U sau pentru CFR el și-a respectat meseria și suporterii, golurile sale aducînd bucurie unor generații întregi de oameni îndrăgostiți de fotbal. E lucru mare să fii golgeter al României reprezentînd echipele clujene de pe atunci, în vremuri cînd acestea nu erau chiar printre fruntașele clasamentelor. Prieteni de la U și CFR i-au fost alături și azi, conducîndu-l pe ultimul drum așa cum se cuvine, oamenii pomenindu-l și amintindu-și numai lucruri frumoase despre acest om deosebit.

Veteranii Remus Câmpeanu, Nicolae Szoboszlay, Simion Moguţ,  apoi foști jucători de la U și CFR, Mihai Pop, Ionel Dobrotă, Călin Ciucur, Augustin Ţegean, Bela Bakos, Octavian Albu, Francisc Dican, Vasile Dobrău, Ioan Maja, Tiberiu Poraczki, Doru Bîrsan,  Alpar Meszaros, Marius Popescu, Alin Bănceu, Sorin Vădana, Cristi Pojar, fostul arbitru internaţional Patriţiu Abrudan, antrenorul echipei feminine Olimpiei Cluj, Mirel Albon și alte cîteva zeci de prieteni sau suporteri care l-au cunoscut și admirat.

Printre cei care l-au însoțit, de la stînga la dreapta: Dobrău, Albu, Ciucur, Onicaș jr, Onicaș sr. și nea Titi Foto: prin amabilitatea lui Dan Bodea

Printre cei care l-au însoțit, de la stînga la dreapta: Dobrău, Albu, Ciucur, Onicaș jr, Onicaș sr. și nea Titi (Valeriu Bondor)
Foto: prin amabilitatea lui Dan Bodea

M-am întîlnit și cu actorul Dorel Vişan, cel care a fost vecin de bloc cu Mihai Adam, și care mi-a mărturisit: “s-a dus un om excepțional, cu adevărat excepțional”. De asemenea, cu tenorul de la Operă, Alexandru Mînzat, cu care fostul fotbalist purta, cîteodată, discuții despre muzică.

De-acum, cel care ridica tribunele în picioare cu execuțiile lui de poveste, atacantul cu o detentă și cu o tehnică de lovire a mingii cu capul de excepție, omul cu golul, s-a dus.

Vor rămîne amintirile noastre despre el și despre o epocă a fotbalului clujean care nu se va mai întoarce.

Puteți citi aici cîteva cuvinte despre personalitatea lui iar pe pagina de facebook a lui Dan Bodea aveti si o galerie foto.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.066 citiri

Leave a Reply