România a cîștigat, în premieră, medaliile de bronz la un campionat mondial

Așa au anunțat crainicii postului care a transmis meciul. România nu avea pînă acum medalii de bronz la acest nivel. Azi, România a învins Polonia cu 31-22, un meci pe care l-a controlat de o manieră categorică. 

Pornite la drum la acest mondial într-o grupă complicată, România a ieșit excelent la finalul competiției, cîștigînd la echipe titrate precum Brazilia și Danemarca și pierzînd în prelungiri la super-puterea care este Norvegia. Chiar și în finala mică România a prins o echipă, Polonia, care a jucat pentru a doua oară consecutiv pentru medaliile de bronz la un campionat mondial, așa că performanța este cu atît mai de apreciat.

Cristina Neagu va fi golgetera mondialului și, cine știe, poate chiar și cea mai bună jucătoare a turneului.

Din statisticile parțiale se pare că și Paula Ungureanu se află în frunte, la capitolul aruncări de 7 metri apărate (avea 10 înainte de acest meci).

Peste toate, fetele antrenate de un suedez au reușit să spulbere mitul acela conform toată lumea are ceva cu echipa României atunci cînd joacă la o mare competiție. Să nu uităm că pe finalul meciului cu Danemarca am primit un 7 metri, în ultima secundă (ceea ce România nu prea…pățea) iar pe finalul celui cu Norvegia s-a ratat de puțin victoria în ultimele secunde…

Medalia de bronz a României este de valoarea uneia de aur. Ea a dovedit coeziunea unei formații care îmbină experiența extraordinară a unor jucătoare (Brădeanu, de exemplu, a jucat la 8 mondiale-unul l-a pierdut de puțin) cu ambiția celor tinere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.146 citiri

Leave a Reply