Ana Moura, concert de clasă la Polivalenta din Cluj

Ana-Moura-246x300Diesel Events organizează și de data aceasta un concert deosebit, duminică, 28 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj, de la ora 20.00. Ana Moura este cea mai iubita solista de muzica fado, premiata in 2008 cu doua distinctii “Amalia Rodrigues” la categoria “Cea Mai Buna Interpreta” si anul trecut pentru “Desfado”, la categoria “Cel Mai Bun Album”.

Despre această solistă, pe site-ul Diesel Events, informațiile sînt cuprinzătoare:

“Ana Moura s-a nascut in orasul Santarem din Portugalia, in anul 1979, intr-o familie de muzicieni. La doar 6 ani a interpretat primul cantec fado, “Cavalo Ruco”. La 14 ani, Ana s-a inscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-si definitiva studiile liceale, urmand rapid sa-si formeze prima ei trupa. Muzica fado nu a fost punctul ei de interes, cu toate ca vocea profunda si placuta te ducea cu gandul la acest gen muzical.

Dupa cateva experiente muzicale nefinalizate pe zona de pop-rock, Ana Moura a fost descoperita de chitaristul Antonio Parreira, prezentand-o unor case de discuri ce se ocupau de muzica fado. Maria da Fe, co-proprietar al casei de discuri Senhor Vinho, a reprezentat in viata Anei Moura punctul de lansare catre sonoritatile fado.
Au urmat “Guarda-me a vida na Mao” in 2003 si “Aconteceu in 2004, ambele produse de Jorge Fernando, Ana Moura devenind una dintre cele mai apreciate artiste din intreaga lume. În 2005, “Aconteceu” a fost nominalizat pentru Dutch Edison Award la categoria World International.

Foarte important de precizat ca Ana Moura a fost repede remarcata de multi artisti, precum cei de la The Rolling Stones, inregistrand cu acestia “Brown Sugar” si “No Expectation”. Totodata si de Prince, acesta invitand-o sa cante la festivalul Super Bock Super Rock. Impreuna au interpretat in portugheza piesele “Walk in Sand” si “Vou Dar de Beber a Dor”.

Succesul de rasunet l-a adus materialul “Para Alem da Saudade”aparut in 2007, castigand premiul “Amalia Rodrigues”. Cu “Leva-me aos Fados”, aparut in 2009, artista isi consolideaza statutul de cantareata fado”.

Diesel Events îl va aduce în aprilie, la Cluj, pe Roberto Fonseca, un jazz-man pe care l-am putut urmări pe Mezzo într-o serie de apariții extraordinare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.654 citiri

Leave a Reply