Clujul și minunata lume a sportului

Monica Niculescu

Monica Niculescu

Clujul merita de multă vreme ceea ce i s-a întîmplat azi. Să găzduiești meciuri de prima ligă de handbal și baschet, un meci internațional de rugby și un regal de tenis e ceva deosebit. Probabil că niciodată și nicăieri în țară nu s-a întîmplat așa ceva: să ai o zi cu atîtea atracții sportive. Iar demonstrația de afecțiune din partea publicului la meciul de Fed Cup a fost, cu siguranță, cireașa de pe tort. Cuvintele Monicăi Niculescu, eroina zilei, spun totul: “Publicul a fost minunat. Fără el, nu puteam cîștiga acest meci”. 

Mîine, în Fed Cup, România o ia de la capăt. Și, oarecum, de la zero, cu șanse de calificare intacte. Asta e frumusețea acestor competiții pe echipe, în tenis. Azi, de exemplu, Olanda are 2-0 în deplasare, cu Rusia, cine s-ar fi gîndit? Germania-Elveția și Italia-Franța sînt la egalitate, România cu Cehia la fel. Nimic nu se știe în această grupă mondială…

Mîine, la Cluj, publicul îndrăgostit de tenis sau pe cale să se îndrăgostească are ce vedea. Vor fi meciuri care-pe-care iar fetele noastre au nevoie mai mult decît oricînd de oamenii din tribune.

Că pierd sau cîștigă, fetele din echipa României merită să fie încurajate. Au demonstrat azi că știu lupta. Și că se simt bine la Cluj.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
1.588 citiri

Leave a Reply