Zi de frizer. Și povestea unui drum din Canada la Deva

Barber shop seamless pattern on a gray background

Barber shop seamless pattern on a gray background

Știu că vă era dor de poveștile frizerului meu…

Să vă spun de la ce a pornit cea de ieri: 

Ca de obicei, vorbim. Shimburi de actualități. Eu îi spun de Cupa Davis, că se joacă la Arad. Din acel moment se “leagă” povestea.

Hat Ovi, cu Aradul îți povestesc unul tare de tot: vărul meu vine acum vreo 7 ani din Canada. Și așa îi zboru, nu știu cum, că la Arad îl aterizează, nu la Cluj. Nu știu de ce, așa o fost faza, știi cum îi…Și no, asta, văru-meu, nu o trebuit să ajungă la Arad deloc, că la Cluj. Numa că într-un fel și bine era, că atunci o gîndit să meargă la cineva cunoscut la Deva. Și no, după ce o luat bagajele și tot, cum să ajungă la Deva? Și o gîndit că să ia trenul. Numa că lîngă gară un taximetrist l-o întrebat că unde vrea să meargă cu trenul la Deva, că pînă la Deva îl duce el cu taxiu…Că îi numa vreo 150 de kilometri.

Da ce taxiu o avut, o Dacie veche la care văru-meu o uitat așa, no, că oare îl poate duce asta pînă la Deva?

No, și văru-meu o zis că bine, să îl ducă. Și o întrebat cît costă, că nu are numa bani canadieni.

Și ăla o zis cît îi dolarul canadian?

Și văru-meu o spus că no, cam ca dolarul american, numa un pic mai jos, cam tiz procente mai jos. Și ăla o zis că bine, numa că să îl schimbe banii că el trebuie să bage benzină.

Și o schimbat banii, și ăla o pus benzină, îți dai seama, văru-meu era foarte obosit, că o zburat 20 de ore cu avionu, nu ințelegea de ce totul așa complicat, de ce nu poate să stea în mașină să plece la Deva, să plătească și gata. Taxistu l-o pus să schimbe banii, să bage benzină, să una-alta, numa nu mai plecau.

No Ovi, și acuma vine faza cel mai tare.

Merg ei pe drum, nu prea bun drum, dacă știi, și la un moment dat zice taxistu așa, după vreun 50 de kilometri:

-Domnu, io așa obosit îs că se închid ochii. Domnu, io dacă nu stau o jumătate de oră se dorm, nu mai pot conduce. Nu știu, stați și dumneavoastră un pic, odihniți sau plimbați un pic, că nu mai pot, no, nu mai pot.

Văru-meu o crezut că nu-i adevărat ce i se întîmplă. Dă-ți seama, zboară 20 de ore, îl pune benzină, schimbă banii și acuma stă pe cîmp să plimbă că ăsta vrea să doarmă. O crezut că îi în ceva film. Cum să obosești după 50 de kilometri…Nici nu o știut că ce să răspundă la el. Și atunci taxistu mai are o idee din asta, de 10:

-Domnu, auziți, dumneavoastă aveți carnet?

-Da, zice văru-meu…

-No, deci mai este varianta că poate conduceți dumneavoastă pînă la Deva pînă închid eu un pic ochii…

Și văru-meu, îți dai seama, o trecut în partea cealalată, și o condus. Da ce să îl scoale pe ăla, că ala așa o dormit ca trenu.

Și cînd o ajuns la Deva l-o mișcat văru-meu un pic și i-o zis că no, am ajuns.

Taxistu o zis mulțumesc de drum, și o plecat înapoi la el acasă.

Îți dai seama cum o fost? Să vii 20 de ore cu avionu, să fii obosit mort, să schimbi bani, să bagi benzină și după aia să conduci mașina?

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.475 citiri

Leave a Reply