“Medici pentru tine”, un eveniment creat de oameni cărora le pasă

mediciAmicul Karen Sebesi mi-a atras atenția asupra unui eveniment care va avea loc în pe 9 aprilie, o conferință despre prevenție, o chestiune care, aplicată, poate face diferența între viață și moarte. Iar faptul că inițiatorii acestei întîmplări care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților pe 9 aprilie, de la ora 18.00, sînt chiar studenții mediciniști ne-a determinat o dată în plus să încercăm să popularizăm evenimentul. Daca intrati pe pagina de facebook special creată, aici, va fi și mai simplu să aflați ce trebuie să faceți pentru a vă înscrie și pentru a primi diploma de participare (gratuit). 

Așa cum se arată în declarația de intenție a organizatorilor, prevenția va fi în prim-planul conferinței  “Medici pentru Tine”.

Iar ei, studenții, spun cam așa:

“Suntem niște studenți la medicină cărora le pasă de oamenii din jur. Părinți, bunici, prieteni – sănătatea tuturor depinde de ceva atât de important: prevenirea bolilor.

Pentru oamenii de toate vârstele am creat  “Medici pentru Tine” .  Personalități ale științei medicale românești și experți în domeniu ce vor fi cu noi în cadrul conferinței și vor face transferul de cunoștințe într-un limbaj simplu, accesibil, sunt:

 • Ministrul Sănătății, Conf. Dr. Achimaș-Cadariu Patriciu – medic specialist chirurgie oncologică și ginecologie oncologică, fostul conducător al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca
 • Academician Prof. Dr. Hâncu Nicolae – Membru de Onoare al Academiei Române și Președinte de Onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
 • As. Univ. Armean Sebastian – medic specialist psihiatru și farmacologie clinică.

Vrem să dăm un ajutor și mai mare: de aceea vom oferi tuturor participanților la conferință anumite analize gratuite și reduceri la screeninguri de prevenție.
Conferința este realizată de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

 “Medici pentru Tine” trage un semnal de alarmă, deoarece România se situează pe penultimul loc ca speranță de viață din Uniunea Europeană.

 • Cea mai răspândită formă de cancer în România este cel pulmonar, ocupând și nefastul loc 1 în topul deceselor cauzate de cancere
 • Supraponderea şi obezitatea împreună afectează aproximativ 73% din populaţia adultă a României
 • Se estimează că vom ocupa locul întâi ca rezistență la antibiotice
 • Doar 8% dintre femeile din România și-au făcut o mamografie
 • Ocupăm locul 2 în lume la cancer de col uterin după Costa Rica

Ceea ce face diferența deci între viață și moarte poate fi prevenția.

În cadrul conferinței veți afla cum putem să ajungem și noi ca țară în rândul celor cu speranță de viață crescută și cum putem să avem o viață mai bună.

Temele abordate vor fi: cancerul, nutriția, automedicația și donarea de sânge.

Organizatorii își propun în premieră la Cluj să răspundă întrebărilor pe care fiecare dintre noi și le pune referitor la sănătatea personală și a familiei, precum:

 • Ce investigații medicale trebuie făcute după o anumită vârstă?
 • Care sunt cele mai bune metode de prevenței?
 • Cum pot să îmi îmbunătățesc viața și să trăiesc mai mult și mai bine?
 • Este donarea de sânge un act periculos? Câte vieți se pot salva cu ea? Câți oameni donează în Cluj?
 • Ce medicamente sunt bune și ce medicamente nu e bine să-mi administrez fără să mă adresez medicului?

După fiecare vorbitor va exista o sesiune de întrebări la care participanții vor putea să adreseze direct nelămuririle.

Foarte multe boli pot fi evitate. La conferință o să afli cum!

Ne vedem în 9 aprilie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj, la ora 18:00. Intrarea este liberă.  Conferința este pentru tine”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
5.223 citiri

Leave a Reply