Plimbare prin Târgul de Turism al României

IMG_9590S-a încheiat ediția de primăvară a TTR.

Festivitatea de deschidere a fost altfel gândită față de cele din anii precedenți. Dacă pe ambasadorii altor țări, acreditați în România, nu i-am văzut, anul acesta au fost invitați câțiva dintre șefii birourilor de promovare turistică a României din străinătate.

În sălile de conferință a fost activitate intensă. Printre altele, Camera de Comerț și Industrie a organizat dezbaterea pe tema „Implicațiile modificărilor legislative din domeniul fiscal pentru agenții economici din sectorul turistic și industria hotelieră”, Academia de Studii Economice, Facultatea de Business și Turism a fost prezentă cu seminarul „București, timp și spațiu pentru turism”, sau Organizația Patronală a Turismului Balnear din România cu seminarul „Stațiunile balneare se pregătesc pentru piața europeană”.

M-am plimbat îndelung prin pavilioanele care au găzduit Târgul. O oprire îndelungată am făcut-o la standul deosebit de frumos al Maramureșului, un loc în care, stând de vorbă cu oamenii, buni cunoscători ai zonei, nu simțeai când trece timpul. Așa s-a întâmplat când am discutat cu doamna Kozma Talida – șefa Biroului de Turism și Promovare a județului din cadrul Consiliului Județean Maramureș, cu doamna Karin Lachner de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Baia Sprie, sau cu doamna Pușa Jakab – patroana agenției de turism Kristakis Travel.

IMG_9634_700Apoi, mi-am îndreptat pașii spre pavilioanele în care erau găzduiți agenții de turism din cele 15 țări care au participat la TTR. Mergeam gânditor când cineva m-a tras de mână. Atunci am avut plăcerea să-i revăd pe doamna Katerina Tsakni și pe domnul Nikitas Martigakis, patronii hotelului Sune Rise din insula Ammouliani, pe care-i cunoscusem la ediția de primăvară a TTR din 2015.

La standul Regiunii Macedoniei de Est am cunoscut-o pe domnișoara Lia Efthimiadou care, pe lângă o mulțime de informații despre destinația turistică „Samothraki” mi-a spus că pe insulă, în orice anotimp, plajele de nisip, satele pitorești, hotelurile de 5 stele, cramele, vapoarele și câteodată adâncurile de cristal ale apelor mărilor grecești sunt locuri ideale pentru desfășurarea nunților, iar miss Lia cunoaște foarte bine aceste lucruri ea fiind reprezentanta firmei „Greece Wedding” pentru această frumoasă insulă!

Alte amănunte despre desfășurarea ediției de primăvară a Târgului de Turism al României și multe imagini de la acestă manifestare găsiți aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.200 citiri

Leave a Reply