Un titlu cu valoare de simbol pentru Mergea și Tecău

sursa foto: frt.ro

sursa foto: frt.ro

Horia Tecău și Florin Mergea vor rămîne în istorie pentru acest titlu cucerit în proba de dublu de la BRD Năstase-Țiriac Trophy, turneu care și-a consumat ultima ediție de la București. 

Cei doi au trecut în finală de Chris Guccione (Australia) /Andre Sa (Brazilia), scor 7-5, 6-4, după două zile de joc (în prima zi s-a jucat doar un set).

Am vorbit cu Florin, care a declarat: “Am visat dintotdeauna să joc și să cîștig aici. Acum s-a întîmplat să devină realitate acest vis și asta să se întîmple alături de Horia, deci cu atît mai frumos. Mă bucur mult pentru acest succes, am ținut foarte mult la acest turneu, care mi-a fost mereu aproape de suflet. Ne vom mai pregăti la turnee împreună cu Horia, chiar dacă vom juca alături de partenerii noștri tradiționali. Va fi alături de noi, pe cît posibil, și Andrei Pavel, vom juca și la Cupa Davis împreună și, desigur, la Jocurile Olimpice”.

Horia Tecău a declarat că acest vis comun al lor (cu Mergea) s-a împlinit, că visează la el în această formulă de echipă încă de cînd erau copii și că le mulțumește celor care i-au încurajat, în pofida disconfortului creat de vremea care nu a prea ținut cu tenisul în aceste două zile.

Învingătorii împart 25.000 de euro și primesc cîte 250 de puncte ATP.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.552 citiri

Leave a Reply