Turneul de la Madrid: Halep, Begu, Cîrstea și Țig, victorioase în primul tur

Simona Halep

Simona Halep

Patru dintre cele cinci românce au trecut de primul tur al marelui turneu de la Madrid. Doar Monica Niculescu a părăsit turneul, în rest româncele au avut parte de victorii una mai frumoasă decît cealaltă. 

Cel mai mult a stat în teren Irina Begu, 2 ore și jumătate, dar cu folos: 6-3, 4-6, 6-3 cu Eugenie Bouchard. Pentru Irina victoria a fost cu atît mai importantă cu cît anul trecut ea a făcut sferturi de finală la Madrid, în consecință are de apărat multe puncte. Greul de abia acum începe, pentru că în turul secund va juca tocmai împotriva favoritei trei, Garbine Muguruza (favorita gazdelor). Meciul are loc astăzi.

Cel mai puțin a stat pe teren Simona Halep, 58 de minute, pentru 6-0, 6-3 cu nipona Misaki Doi. Karin Knapp va fi următoarea adversară pentru româncă. Italianca e pe locul 72 mondial. Simona nu are de apărat puncte, ceea ce i-ar putea aduce o ascensiune în clasament, funcție și de rezultatele celor din jurul ei…

O victorie mare de tot pentru cariera sa a obținut Patricia Țig (venită din calificări). Românca a trecut cu 6-3, 4-6, 6-3 o jucătoare mult mai bine clasată, pe Daria Kasatkina, locul 32 mondial. Țig, locul 134 mondial, va juca acum cu Sloane Stephens, locul 21 mondial. Meciul e programat pentru azi.

Categorică a fost victoria Soranei Cîrstea, 6-4, 6-3, cu atît mai importantă cu cît ea s-a produs în fața celebrei Jelenei Jankovic, locul 23 mondial. Următoarea adversară: Daria Kovinic (Muntenegru), locul 47 WTA.

Turneul de la Madrid le-a pierdut pe primele două favorite. Radwanska a fost eliminată de Cibulkova iar Kerber de Strycova.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
950 citiri

Leave a Reply