Oare de ce rîd toți oamenii care traversează strada ?

strada bDin capul locului: studiul nostru se referă la cei care nu traversează pe zebră, dar era prea lung titlul dacă spuneam “Oare de ce rîd toți oamenii care traversează strada pe altundeva decît pe zebră?”. Acum, serios, urmăriți-i și voi pe cei care trec strada pe altundeva decît pe zebră: nouă din zece zîmbesc sau rîd cînd traversează. 

Fac așa: se uită un pic stînga-dreapta, ăia care se uită, și-apoi așa, în alergare fiind, îi apucă zîmbitul, de zici că aud sau fac chiar ei o glumă extraordinară.

Repetăm, studiul nostru nu-i cu circulația, nu ne interesează asta, studiul nostru e cu rîsul. Care-i faza, de ce trebuie să și rîzi cînd treci strada prin loc nemarcat?

Sau invers: de ce nu rîde nimeni cînd trece pe zebră. Că asta e la fel de clar: nimeni nu rîde cînd trece regulamentar.

Teoria e plictisitoare, ne și oprim din investigație, că nu ajungem nicăieri.

Dar în același timp sperăm să verificați și voi mîine sau în zilele următoare: uitați-vă la cei care trec strada aiurea și priviți-i atent. Nouă din zece vor zîmbi.

Vă dați seama ce-ar putea face un om deștept, nu noi, cu studiul ăsta?

Aur curat.

Scoți zebrele și faci o națiune întreagă fericită.

Am zîmbi cu toții.

În sfîrșit.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.660 citiri

1 comment to Oare de ce rîd toți oamenii care traversează strada ?

  • Ionela

    Am zambi cu totii, dar probabil de undeva, de sus… de unde sper ca imi zambeste si bunicul meu amintindu-si cum i-au zburat ochelarii odata saltul pe care l-a facut atunci cand l-a lovit masina in timp ce trecea pe langa zebra… da, avea simtul umorului…

Leave a Reply