Wimbledon, cu cinci românce pe tabloul principal

Patricia Țig, locul 100 mondial, la Wimbledon pe tablou

Patricia Țig, locul 100 mondial, la Wimbledon pe tablou

România va avea patru jucătoare pe tabloul de la Wimbledon, pe Halep, Cîrstea, Niculescu și Țig. 

Simona Halep o va întîlni pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), locul 40 WTA, cu care nu s-a mai întîlnit pînă acum. Am văzut-o chiar live pe această Schmiedlova, la Bad Gastein, în 2015, acolo unde a făcut un turneu excelent, ajungînd în semifinale, eliminînd-o pe traseu și pe Andreea Mitu, ca să piardă în semifinale în fața rutinatei Stosur, cea care avea să cîștige turneul. Slovaca este o jucătoare foarte puternică, asta în pofida vîrstei fragede, 21 de ani, iar locul acesta, 40, poate fi derutant, pentru că ea a fost și pw 26 în 2015. Totuși, Simona, favorita 5, pornește clar cu prima șansă.

Irina Begu jocă împotriva nemțoaicei Carina Witthoeft (Germania), locul 109 WTA, românca pornind cu prima șansă, mai ales că are un 2-0 în meciurile directe.

Patricia Țig, 21 de ani,  locul 100 mondial, va avea un meci împotriva unei jucătoare extrem de rutinate din circuit, italianca Sara Errani, aflată acum pe locu 22 WTA.

Monica Niculescu, locul 47 WTA, a avut mai mult noroc, primind în primul tur o adversară de loc 120, Aleksandra Krunic (Serbia, 23 de ani), în fața căreia pornește favorită.

Sorana Cîrstea ( 86 WTA) a căzut cel mai rău, cu  Petra Kvitova, locul 11 mondial, o jucătoare care nu are nevoie de nici o prezentare suplimentară. Să sperăm că forma excelentă a româncei din ultima vreme să poată echilibra balanța.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.087 citiri

Leave a Reply