Clubul Orca organizează Traversarea Tarniţei și Triatlon Cluj

orcaLa sfârșitul acestei luni, mai exact pe 30 şi 31 iulie, clubul Orca organizează Traversarea Tarniţei, ediţia a 10-a şi, respectiv Triatlon Cluj, ediţia a 3-a. Scopul acestor competiții este acela de a promova înotul şi triatlonul ca sport de masă, dar și un stil de viață sănătos și turismul în zona lacului Tarnița. Înscrierile sunt deschise pe site-ul www.club-orca.ro, pentru ambele competiții.

Traversarea Tarniţei este cea mai veche competiţie de înot în ape deschise din România şi aduce la start peste 150 de concurenţi, fiind astfel și cea mai mare competiție de acest gen din România și din estul Europei. La cele două probe, 1500m și 6500m participă atât sportivi amatori cât și profesioniști, din România și din străinătate. Proba de 6500m va avea loc pe 30 iulie, cu startul la debarcader, în zona barajului, și finish la coada lacului Tarnița. La această probă anul trecut au participat peste 90 de înotători.

Triatlon Cluj, ajuns la a 3-a ediție, este până anul acesta singurul triatlon din județul Cluj. Probele sunt 1500 m înot, 30 km de ciclism MTB și 9 km alergare. Concurenții, amatori și profesioniști, se pot înscrie atât la individual, pe echipe de doi sau trei participanți sau la proba individuală de înot. După ce concurenții urcă pe pontonul mobil de la coada lacului Tarnița, ei sunt duși la distanța de 1500 m, de unde se dă startul. Astfel Triatlon Cluj este singura competiție din România unde startul se dă în acest fel. Anul acesta, pe 31 iulie, organizatorii se așteaptă la peste 100 de concurenți.

Iată un video cu AfterMovie-ul de anul trecut:

Nicușor Ciorbă
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
3.770 citiri

Leave a Reply