Căutătorii de aur. Mergea și Tecău duc visul mai departe

mergeaHoria Tecău și Florin Mergea s-au calificat în finala olimpică de dublu de la Rio, după 6-3, 7-5 cu Steve Johnson și Jack Sock (SUA). Este cea mai mare performanță din toate timpurile la acest nivel pentru tenisul românesc, dar visul lor nu s-a împlinit încă. Urmează finala, pe care o vor cîștigată. 

Un break în debut de prim set, obținut de români la 1-0 a fost suficient pentru ca ei să-și adjudece primul set în 43 de minute.

Ceea ce au reușit Florin Mergea și Horia Tecău vine să confirme faptul că această echipă este “condamnată” să joace de acum împreună și în circuitul ATP, acolo unde pot să ajungă să cîștige mari turnee.

Pentru tenisul românesc, după succesele importante de la feminin, dublul acesta format din Tecău și Mergea devine o altă bornă de referință.

Emoțiile noastre cresc, finala este așteptată cu sufletul la gură și convingerea noastră este că Mergea și Tecău pot obține aurul olimpic.

Și, ca totul să fie și mai rotund, așteptăm calificări în faze avansate și la dublu mixt pentru dublurile Tecău-Begu și Mergea-Niculescu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
721 citiri

Leave a Reply