Serbia, demonstrație de forță în finala cu Croația

Croatul Damir Buric, (stînga ) și sîrbul Milos Cuk, duel pentru minge în finala campionaului mondial de la Kazan. 8 august 2015. (AP Photo/Denis Tyrin)

Croatul Damir Buric, (stînga ) și sîrbul Milos Cuk, duel pentru minge în finala campionaului mondial de la Kazan. 8 august 2015. (AP Photo/Denis Tyrin)

Serbia a luat aurul olimpic la polo, după 11-7 în finala cu Croația, pe care a dominat-o de la un capăt la altul al meciului. Trei dintre cele patru reprize le-au aparținut în totalitate, doar ultima dintre ele terminîndu-se la egalitate, 2-2. Serbia demonstrează astfel că domină categoric lumea poloului în ultimii patru ani, cînd a cîtigat tot ce se putea: campionate europene, mondiale iar acum finala Jocurilor Olimpice. 

Unul dintre jucătorii care au impresionat în mod deosebit azi-noapte a fost sîrbul Dusan Mandic, autor a 4 goluri, unul dintre ele cu spatele la poartă. Mandic are doar 22 de ani, joacă pentru Pro Recco, în Italia și a reprezentat naționala de juniori a Muntenegrului înainte de a fi titular la seniori pentru Serbia cu care a luat bronzul olimpic în 2012, pe cînd avea doar 18 ani. Croația a rămas cu argintul, o performanță de toată lauda pentru o echipă care acum patru ani a luat titlul olimpic, la Londra, o echipă care se menține astfel în elita poloului.

Medaliile de bronz au revenit Italiei, care a învins cu 12-10 Muntenegru. Echipa Settebello (cum este supranumită Italia, după numele unui faimos tren expres de mare viteză care leagă Milano de Roma). MVP-ul partidei a fost italianul Presciutti, autor a patru goluri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
921 citiri

Leave a Reply