Food nu e cu mîncare dar e cu jazz de calitate

jazz

Pe 14 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 20.00, puteți asista la un concert ami mult decît interesant. Jazz Factory va aduce pe scenă doi instrumentiști foarte buni, unul din Norvegia și celălalt din Marea Britanie, un duo care sună foarte bine, din cîte am ascultat. Organizatorii sînt originali, mi-au trimis un “decalog” cu motivele pentru care ar fi foarte bine să fii prezent la acest eveniment. Vă redau cele 10 lucruri de care ai vrut să întrebi, dar n-ai făcut-o și vă sugerez să dați curs invitației lor, ca să verificați la fața locului ce și cum…

CINE SUNT FOOD? Una dintre cele mai mișto trupe de jazz contemporan. Sau de nu-jazz. Sau de muzică pur și simplu. Practic, e o combinație de ritmuri & armonii „tradiționale” combinate cu muzică electronică, laptopuri și o grămadă de gadgeturi și sunete tratate în toate modurile imaginabile și inimaginabile. E un duo – format din percuționistul Thomas Strønen (Norvegia) și saxofonistul Iain Ballamy (Marea Britanie) – dar după cum sună, n-ai zice.

AR FI TREBUIT SĂ AUD DE EI? Nu neapărat, nimeni n-are cum să fie la curent cu tot ce înseamnă muzică nouă, dar dacă ești destupat la minte și curios din fire, n-o să-ți pară rău că ai venit la concert.

DE CE SĂ VIN LA CONCERT?

Pentru că sunt buni. Foarte buni. Hai, excepționali.

Pentru că e nevoie de o scenă de jazz actual, cântat de oameni care fac turnee și scot albume ACUM, nu în negura timpului.

Pentru că dacă vii la concerte și cumperi bilete te implici efectiv în creșterea numărului de trupe care vor veni la Cluj. Când lumea nu vine la concerte, nu se mai organizează concerte. E atât de simplu.

Cel mai important, pentru că s-ar putea să-ți placă.

LOCUL ȘI ORA? 14 octombrie, Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, ora 20:00.

EVENT PE FACEBOOK ESTE? Este, cum să nu fie: https://goo.gl/FJJ6Pq

CUM SUNĂ? Așa:

DE UNDE POT CUMPĂRA BILETE? În funcție de cum ți-e mai comod, de pe biletmaster.ro, de la Agenția Teatrală (P-ţa Ştefan cel Mare nr. 14) sau Wens Tour (Eroilor nr. 10).

CE VOR CÂNTA? Piese de pe cel mai recent album, „This is not a miracle”, lansat la casa de discuri ECM, care a avut, evident, parte de o primire elogioasă din partea presei internaționale.

CE CRED SPECIALIȘTII? „O combinație magică de tehnologie și improvizație, ambianță și dans.” (BBC Music Magazine)

„Duo-ul format din bateristul Thomas Strønen și saxofonistul britanic Iain Ballamy n-a fost niciodată atât de bun ca pe acest disc… Aceasta este adevărata muzică a secolului 21.” (eclipsed/Wolf Kampmann)

„Plin de texturi și culori bogate, un amestec unic de sunete electronice si acustice.” (The Jazz Man)

CINE ORGANIZEAZĂ CONCERTUL? Asociația JAZZ FACTORY, adică un grup de prieteni care și-au propus să aducă jazz-ul contemporan la Cluj. Printre evenimentele organizate de noi se numără concertele Sanem Kalfa & George Dumitriu, Lucian Ban & Mat Maneri sau Arcuș Trio. Mai multe informații pe jazzfactory.ro, unde te poți abona și la newsletter, ca să fii la curent cu ce mai facem.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.489 citiri

Leave a Reply