A fost o victorie cu Cîntec în teren. România a învins o forță a handbalului mondial

Foto: Dan Bodea, Transilvania Reporter

Foto: Dan Bodea, Transilvania Reporter

Antrenorul spaniol Xavier Pascual este cel care le-a redat încrederea în forțele lor  iar handbaliștii naționalei României sînt eroii care au făcut posibilă o victorie fenomenală, 28-23 cu Polonia în preliminariile Euro 2018. 

Clujul și Sala Polivalentă au fost gazdele perfecte pentru o asemenea uriașă performanță, o victorie la una dintre cele mai titrate echipe din handbalul mondial.

Merită din plin amintit tot lotul României care a reușit această victorie: Mihai Popescu, Ionuţ Irimuş (portari) – Georgică Cîntec (3 goluri), Marius Mocanu (5), Ionuţ Ramba (5), Andrei Mihalcea, Valentin Ghionea (1), Marius Sadoveac (1), Nicuşor Negru, Alexandru Csepreghi (5), Radu Alexandru Lazăr, Adrian Rotaru (1), Cristian Fenici, Răzvan Pavel (3), Bogdan Criciotoiu (4), Iulian Stamate. Antrenor: Xavier Pascual.

Cum în grupa noastră s-a produs un rezultat șoc aseară, Belarus învîngînd în deplasare Serbia, 37-26, România este liderul grupei, cu 4 puncte, urmată de Belarus și Serbia, cu cîte 2 puncte și Polonia, zero puncte. Pentru România urmează o dublă cu Serbia, prima confruntare urmînd a avea loc la începutul lunii mai 2017, pe teren propriu.

În lotul României a evoluat și un clujean care a jucat pentru U Cluj, Radu Lazăr, despre care îmi amintesc două lucruri:

-că într-un meci pe care l-am comentat la un moment dat, în liga a doua, a marcat un gol fenomenal în ultima secundă, direct dintr-o aruncare de la 9 metri. Interesant a fost felul în care a marcat, arcuindu-se și aruncînd pe lîngă zid, un procedeu foarte rar întîlnit.

-că a suferit, la scurt timp după acea reușită, o teribilă accidentare la picior, o accidentare care l-a ținut în cîrje multă vreme, destui crezînd că acel necaz îi va fi încheiat cariera. Iată că n-a fost așa și clujeanul face parte acum dintr-o echipă extraordinară.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
685 citiri

Leave a Reply