Te vom pomeni mereu în poveștile noastre, Didi Prodan

Daniel Prodan. În stînga lui e Mihai Leu, în dreapta Călin Zanc (și el prea repede dispărut dintre noi)

Daniel Prodan. În stînga lui e Mihai Leu, în dreapta Călin Zanc (și el prea repede dispărut dintre noi)

Din fericire viața mi l-a scos în cale pe Daniel Prodan. Un om care făcea ca ea, viața,  să ți se pară mult mai frumoasă. Avea niște povești nemaipomenite. Odată ce apucai să stai pe lîngă el te puteai declara fericit. Atunci cînd scăpa de încorsetări și conveniențe era un personaj fabulos. Nu mai vorbim de fotbalistul ce-a fost, unul de pus în ramă pentru istoria acestui sport. La Cluj a venit de două ori consecutiv pentru a participa la meciurile demonstrative ale Cupei Liceelor, în 2006 și 2007. 

Atunci, alături de Lupescu, Prunea, Belodedici, Săndoi, Adrian Ilie și alții Daniel Prodan a umplut Sala Sporturilor Horia Demian cînd a fost vorba de meciul demonstrativ al Generației de Aur.

Țin minte cum a dat tonul la final de meci și toți cei din Generația de Aur i-au urmat exemplul, oferind tricourile de joc celor din tribune, mai ales copiilor prezenți la acest meci. Acest gest i-a adus aplauze la scenă deschisă și numele i-a fost strigat minute în șir. A știut el să facă lucrul ăsta, spontan, un fapt mărunt, poate, dar extrem de apreciat.

În ceea ce privește poantele pe care le făcea, probabil că s-ar putea scrie o carte.

Acum sînt prea trist să le trec în revistă. Îmi amintesc însă seara aceea cu prietenii din Cluj și cu cei din Generația de Aur, pe teresa de pe acoperișul hotelului City Plaza, cînd Didi Prodan ne-a înnebunit pe toți cu istoriile sale picante, cu povești cum poate numai fotbaliștii mari de tot le au. Cu lacrimi rîdeau cei prezenți și-l provocau pe Didi să mai spună încă una, și încă una…Și Prodan le spunea, că doar nu îi era greu. Asta cred că îi plăcea cel mai mult, după fotbal: să stea cu oamenii și să le povestească.

Dumnezeu să îl odihnească.

ps

Uitați-vă și voi la poza asta: Prodan și Zanc, doi sportivi mari, doi povestași de clasă…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.959 citiri

Leave a Reply