Zucchero, concertul din vis

zuccheroPuțini visau, probabil, să-l vadă în carne și oase pe marele Zucchero, artistul desăvîrșit pe care o lume întreagă îl admiră pentru profesionalismul său și pentru colaborările excepționale pe care le-a avut, de-a lungul timpului, cu alți artiști fenomenali. 

Concertul de azi, de la Cluj, a împlinit un vis pentru mulți dintre cei care îi știau piesele dar nu-l văzuseră atît de aproape.

Iar Zucchero a răspuns așa cum doar marii artiști știu să o facă. A avut chef de cîntat, a avut o energie debordantă și a alternat cum poate doar el știe să o facă piese lente, de o sensibilitate aparte, cu altele pline de entuziasm, care au ridicat sala în picioare.

Ce-i drept, a avut o trupă tot de vis în spate, cu niște instrumentiști fenomenali, cu mulți dintre ei artistul lucrînd de peste 30 de ani.

Zucchero s-a respectat și i-a respectat pe clujeni, cîntînd neîntrerupt mai bine de două ore, piese cunoscute dar și altele noi, de pe albumul pe care îl promovează în acest turneu, Black Cat. Inflexiunile vocii sale atît de particulare au impresionat asistența, concertul ridicîndu-se, prin calitate, la cote dintre cele mai ridicate.

Promotorii acestui eveniment, cei de la Diesel Events,  merită lăudați. Au adus la Cluj un mare artist. Iar efortul de a organiza în seri consecutive concertele  Jean Michel Jarre și Zucchero merită apreciat. Le-a ieșit foarte bine.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.424 citiri

Leave a Reply