Victorie cu emoții dar cu atît mai frumoasă. România-Cehia 30-28

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cehia a demonstrat din nou că este revelația acestei ediții a campionatului european. S-a ținut scai de echipa României, fetele nostre desprinzîndu-se în învingătoare cu emoții, deși au condus tot meciul. Crina Pintea a fost jucătoarea finalului de meci. Cu cîteva secunde înainte de ultimul fluier (la 29-28) Zamfirescu a greșit o pasă dar Pintea s-a aruncat la recuperare și a recucerit mingea. Tot ea, angajată pe pivot de către Cristina Neagu a marcat golul victoriei. România e o echipă foarte puternică la acest european, a dovedit-0 cu prisosință și azi. 

În partea a doua a reprizei secunde au mai ieșit la rampă Udriștoiu și Zamfir, cu goluri importante marcate, în momente în care Cehia amenința cu egalarea.

Pînă atunci am asistat la o partidă echilibrată, cu România la cîrmă dar mereu cu o Cehie dispusă la efort.

Din nou România a arătat că are o echipă, nu doar o vedetă (pe Neagu) și un antrenor cu idei bune. România a jucat frumos, alternînd aruncările interilor cu angajări ale pivotului (acolo unde Manea și Pintea au avut mari merite) dar fără să neglijeze jocul cu extrema (ne referim aici mai ales la extrema dreaptă). De asemenea s-a remarcat portarul Dedu, cu intervenții salutare în momente cruciale.

România are acum 6 puncte în grupă și se menține cu șansa de calificare în semifinale.

În această seară se mai joacă Ungaria-Norvegia și Rusia-Danemarca.

Cristina Neagu a ajuns la cota 43 de goluri, părînd a nu avea concurență la cîștigarea trofeului de cea mai bună marcatoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.126 citiri

Leave a Reply