Avem careul de ași la AO!

Wawrinka (4) este singurul dintre primii 4 favoriți care și-a respectat blazonul și a ajuns înao semifinale în urma victoriei din sferturi cu Tsonga, 3-0. Federer  și-a asigurat și el foarte ușor prezența în penultimul act după ce a trecut de Zverev tot cu 3-0. Nadal l-a învins pe Raonic în minim de seturi în această dimineață și face și el parte din ultimii patru sportivi rămași în competiție. Dimitrov completează careul de ași după victoria din sferturi asupra lui Goffin, meci câștigat la 0.

sursa foto: ausopen.com

 Federer îl va întâlni pe Wawrinka, în semifinale, joi dimineață începând cu ora 10,30. Este a 22-a întâlnire între cei doi mari campioni, dar în precedentele 21 de întâlniri Stan l-a învins pe Roger doar de 3 ori. Cea mai importantă victorie a lui Wawrinka împotriva lui Federer a fost în 2015 atunci când și-a învins mentorul în sferturile de finala de la Roland Garros, an în care Wawrinka a și câștigat turneul. Dacă privim doar situația meciurilor directe, Federer pornește clar favorit, dar Wawrinka e unul dintre cei mai buni jucători de tenis din lume în momentul de față și va fi cu siguranță un meci echilibrat, iar mâine dimineță vom afla primul finalist de la Australian Open.

Nadal a trecut de Raonic și s-a calificat în semifinale după o victorie clară cu 3-0, spaniolul făcând din nou un meci foarte solid, atât la retur, cât și la serviciu. Dimitrov îi va fi adversar ibericului în cea de-a doua semifinală, în urma victoriei cu Goffin, tot 3-0.

 Serena Williams a trecut cu 2-0 de Konta și o va întâni în semifinale pe Lucic-Baroni, care a trecut de Pliskova cu 2-1. Extraordinara jucătoare din Croația ajunge din nou în semifinalele unui turneu de Grand Slam după aproape 20 de ani (în 1999 pierdea semifinala la Wimbledon împotriva lui Steffi Graf), trecând peste toate obstacolele care i-au ieșit în cale de-a lungul vieții, iar mâine dimineață „dă piept” cu cea mai mare jucătoare de tenis din istorie.

A doua semifinala la feminin este una 100% americană și le pune față în față pe Venus Williams și Coco Vandeweghe. Cele două sunt asemănătoare ca stil de joc, ambele bazându-se pe un tenis ofensiv cu lovituri foarte puternice si foarte precise, plus un serviciu excelent care le aduce foarte multe puncte.

Așadar, e o posibilitate ca finalele de anul acesta să fie unele care au făcut din tenis unul dintre sporturile mele favorite: Federer – Nadal, Serena –Venus!

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
3.098 citiri

Leave a Reply