Frizerul meu a stat la coadă cu Janos Kadar

barberJanos Kadar a fost președintele Ungariei din 1956 pînă în 1988. Frizerul meu n-a fost președintele frizerilor, dar a fost în Ungaria și s-a întîlnit cu Janos Kadar…Vă spun și unde. 

-Hat Ovi, ăla ți l-am povestit cum l-am întîlnit pe Janos Kadar?

-Nu.

-No, păi să ți-l povestesc. Eu am umblat în Ungarie încă de copilă. Așa am mers în Ungaria cum altu a mers la Cojocna. Am avut o mătușe și la el am mers cam o lună pe an, cînd am avut vacanță. Atunci, în anii ăla, o fost voie să mergi. Mătușa foarte bogată o fost, el și soțul său au avut 14.000 de butașă de trandafiri, și ei cu ăsta o ocupat, cu trandafiri. Și cînd am crescut, și cînd deja am fost căsătorit și stăteam în Mănăștur, tot cu obiceiul ăsta am rămas că să merg la ei, în Ungaria, la Budapesta.

-Foarte fain….

-Și într-un an, iară am fost. Obișnuiam să iau o cacao și cu ăla să merg la mătușa mea la piață, care aproape era de clădirea Parlament, și acolo am pățit ăsta ce îți zic acuma. No, stăteam la coadă, să iau cacao, că acolo și cornuri și cacao și pîine se dădeau, și numa văd că în jurul meu unul cîte unul plecau din coadă. Nu am înțeles că de ce. Eu m-am bucurat, că așa am ajund primul în coadă. Dar totuși am uitat împrejur că să văd ce s-a întîmplat. Și cînd am uitat în spate, a mai fost un om, și după ăla, ce să vezi, Janos Kadar era. În costum era, cu cravată, și stătea la coadă să își ia pîine, sau ceva…Îți dai seama că și eu am zis la el că no, poftiți în față…Dar el în maghiară mi-o zis că stai liniștit, fiam, că eu am timp…Și o stat liniștit și cînd o venit și rîndul lui o luat ce o luat…Mi-a plăcut chestia asta și am rămas cu el în minte. Chiar mă gîndeam cum ar fi fost să întîlnesc cu Ceaușescu la coadă la pîine…

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.534 citiri

1 comment to Frizerul meu a stat la coadă cu Janos Kadar

Leave a Reply