U Banca Transilvania și-a consolidat poziția de lider

Dykes, U BT Cluj Napoca. Foto Silviu Cristea

Dykes, U BT Cluj Napoca.
Foto Silviu Cristea

După cum își dorea antrenorul Mihai Silvășan, echipa clujeană a reușit de minune să se concentreze pe campionat iar cea mai bună dovadă a fost azi, în meciul cu Steaua, pe care U BT l-a cîștigat clar, 85-68. 

Acum U Banca Transilvania pare a se fi detașat decisiv față de principala urmăritoare, Steaua, de care e la două victorii cu patru etape înainte de finalul sezonului regulat.

Meciul cu Steaua a avut o singură direcție, cu U BT conducînd pe tot parcursul meciului, diferența de 17 din final fiind grăitoare în privința dominării gazdelor.

Această victorie lămurește problema liderului iar parcursul clujenilor din campionat, unul de mare regularitate e de asemenea edificator pentru felul în care sportivii au înțeles să abordeze întrecerea internă.

U BT mai are deplasări la Craiova și Oradea și meciuri acasă cu Galați și cu Dinamo, un program care nu pune în pericol primul loc la final de sezon regulat.

Antrenorul Mihai Silvășan, citat de site-ul echipei, își păstrează declarațiile temperate cu care a obișnuit:

“Am arătat că suntem uniţi împotriva unei echipe bune a campionatului, am jucat intens. Le mulţumim fanilor că au venit să ne susţină, cred că a fost un număr record de spectatori şi îi aşteptăm să vină la fel de mulţi şi în continuare, să ne ajute să câştigăm. Mai avem meciuri dificile în această fază a campionatului, avem o deplasare grea la Craiova, jucăm cu Oradea, deci nu este nimic clar, trebuie să ne menţinem concentrarea. Trebuie să avem grijă cum ne recuperăm, cum ne antrenăm, să ne bucurăm doar la final, după ce tragem linie”.

În meciul de azi principalii marcatori ai clujenilor au fost Dykes cu 23 de puncte și Barro cu 19. De partea cealaltă Malasevic cu 16 și fostul jucător al Clujului, Baciu (15) au fost cei mai buni marcatori. Dykes s-a distins la capitolul recuperări iar Adamovic la pase decisive.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
621 citiri

Leave a Reply