Oana Pop, o expoziție plină de farmec și mister, la Bricks

afisAzi m-am întîlnit întîmplător cu Oana Pop, artist plastic și profesor de fotografie cunoscut. Și cum nu ne-am văzut de multă vreme și cum amîndoi aveam puțin timp la îndemînă am mîncat o supă la Bricks, pe strada Horea. Am vrut eu să mergem acolo, o dată pentru că eram aproape și apoi pentru că Oana mi-a spus că acolo are o expoziție care nu demult a avut vernisajul. Și-am vrut s-o văd. Și chiar că am avut ce vedea…

Norocul de-a fi alături de artist mi-a simplificat și mie misiunea de a scrie despre această minunată apariție fotografică în peisajul unui restaurant ce vrea să se reinventeze, mizînd pe varianta muzicii de jazz care să recompună din punct de vedere auditiv ambianța localului. Din explicațiile artistei am înțeles că este o expoziție creată anume pentru un restaurant-pub care printre altele găzduiește concerte de jazz , degustări de vinuri și diverse manifestări cu extensie artistică.

unuOana, visual artist and photographer conform cărții de vizită pe care mi-a înmînat-o, spune că ideea celor de la Bricks s-a mulat perfect pe conceptul ei în ceea ce privește această serie de fotografii care se află la confluența artelor, balet și muzică.

Din această întîlnire specială dintre un artist mereu inventiv și cei de la Bricks a rezultat într-adevăr un spațiu care respiră un alt aer, misterios și plin de farmec.

Fotografiile sunt unele de văzut la fața locului, pentru că aici spațiul e limitat și nu reușim să vă arătăm foarte multe dintre ele. Acolo însă le puteți vedea la ele acasă și se poate spune fără a greși că ele completează fericit un spațiu care oricum e primitor.

De la Oana am aflat ceea ce nu știam, și anume că a fost în Africa, mai precis în Etiopia, de unde s-a întors acum cîțiva ani cu o serie impresionantă de 400 de fotografii (dintr-o serie de mii de fotografii realizate) pe care le-a și prezentat clujenilor, la Muzeul de Artă, despre viaţa triburilor de pe Valea Omo din Etiopia.

doiOana Pop a fost prezentă de-a lungul timpului cu lucrările sale în foarte multe spații, dintre care amintesc: ‘Clipe de privit’ (Ludwigsburg, Germania), ‘Exposure’ (expoziţie de artă fotografică, See/Exhibition Space, New York), ‘Inima’ (Galeria Cupola, Iaşi), ‘One life photo’ (concurs internaţional de fotografie, New York), ‘Contemporary Woman’ (expoziţie personală de fotografie și instalaţie; Galeria Simeza, Bucureşti), ‘Înger şi Demon’ (expoziţie de grup, Galeria Veche, Cluj-Napoca), ‘Paradise Complice’ (expoziţie personală de desen, instalaţie, fotografie, Galeria Veche, Cluj-Napoca), a avut o expoziție personală de artă fotografică, la Paris și a obținut la un moment dat o mențiune în…ceramică,  la Bienala Internaţională de Ceramică din Coreea de Sud…

Nu știu cum să vă spun: pe pereții interiori de la… Bricks aveți ce vedea.

Dacă vă faceți de lucru în zonă eu zic că puteți să intrați și să vă convingeți singuri că nu am exagerat deloc.

În ceea ce o privește pe Oana Pop, cică va pleca în SUA pentru încă o experiență artistică, dar despre asta n-am primit acceptul să vă informez încă.

Iar dacă vreți să-i vedeți mai multe fotografii, intrați aici. (și printr-un mesaj intrați în dialog cu Oana, pînă mai stă pe-acasă…)

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.822 citiri

Leave a Reply