Federer – din nou Rege la Indian Wells!

iw-final-federer3

foto: bnpparibasopen.com

Ieri,  Ovidiu Blag ne-a prezentat o avancronică foarte interesantă înaintea duelului din finala de la California. Azi avem și rezultatul finalei elvețiene, deloc surprinzător, cu o victorie a lui Roger Federer, scor 6-4 7-5 în 80 de minute. Roger a ajuns la cea de-a cincea finală câștigată la Indian Wells, de această dată izbutind acest lucru fără a pierde vreun set în turneu.

 Federer este acel jucător care are și talent, dar și instinctul „de ucigaș” pe suprafața de joc. Primul set a mers „cap la cap”, iar la scorul de 5-4 pentru Roger urma să servească Wawrinka: prima minge de break apărută în meci a fost și o minge de set, Federer a profitat la maxim de ea și primul set i-a revenit. Stan a început mai bine setul doi, cu break, apoi scorul s-a făcut 2-0 în favoarea sa. Roger Federer nu și-a lăsat prietenul să se distanțeze și a egalat rapid la 2, după care ambii sportivi și-au câștigat serviciul până când scorul a devenit 6-5 pentru Roger. Prima minge de meci apărută a fost fructificată, Federer făcând 7-5 și sportivul supranumit „Fed-Ex” ajunge la 26 de turnee Masters câștigate în carieră.

 Deși are 35 de ani, Federer parcă se mișcă precum un tenismen de 25 de ani datorită lejerității pe care o are în lovituri, dar și grație naturaleții de care dă dovadă în tot ceea ce face pe teren. Ziua în care marele campion elvețian se va retrage va fi una tristă pentru sport, dar până atunci ne vom bucura de fiecare meci jucat de el sperând că-l vom vedea în cât mai multe finale, cu toate că nu mai are nimic de demonstrat.

 

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
992 citiri

Leave a Reply