Horia Tecău, victorie și calificare. Românul a avut nervii tari, a fost calm și eficient

rojer-tecau_51012000Horia Tecău și Jean Julien Rojer au obținut calificarea în manșa secundă în fața dublului Cilic-Mektic, scor 6-2, 4-6, 10-6. Tecău a fost exemplar în tot ceea ce a făcut iar între el și olandez există o simbioză validată de-atîtea și de-atîtea ori, demonstrată și azi la cote înalte. 

Dublul croat l-a avut pe Marin Cilic, campion la US Open în 2014, la simplu, actual număr 7 în lume în proba de simplu, un sportiv complet cu bune calități și la dublu. Nikola Mektic este numărul 59 la dublu.

Despre primul set se poate spune că a curs într-un singur sens, înspre Tecău și Rojer, care s-au completat fericit și s-au coordonat excelent. Românul a servit bine, a dominat fileul și a fost de un calm devenit deja marcă înregistrată.

În cel de al doilea set, la 4-4, Dodig și Mektic au făcut break-ul și asta i-a ajutat să se impună cu 6-4.

În decisiv, la 3-4, Tecău a avut două servicii excepționale, și-a păstrat din nou cumpătul și s-a făcut 5-4 pentru el și Rojer. Apoi Tecău a ieșit din nou la rampă, cu o lovitură cîștigătoare pentru 7-5. Rojer a servit bine pentru 8-5.

Iar ultima minge i-a aparținut tot lui Tecău. La 9-6 a servit impecabil și meciul s-a terminat 10-6 în decisiv.

Putem decreta seara aceasta drept una a victoriilor frumoase pentru dubliștii noștri, Tecău și Mergea, care continuă lupta la Indian Wells.

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
481 citiri

Leave a Reply