Joi, la TVR Cluj, vom vorbi despre Farkas Paneth

Paneth Farkas

Paneth Farkas

Am primit invitația de a fi prezent joi, de la ora 19.00, în platoul TVR Cluj la emisiunea moderată de către Karen Sebesi în care se va evoca memoria lui Farkas Paneth. Nu de alta, dar în 2017 se împlinesc 100 de ani de la nașterea marelui antrenor de tenis de masă ce a marcat istoria acestui sport în Cluj, și nu numai. 

Vom fi acolo, alături de realizator, trei dintre cei care l-am cunoscut ceva mai îndeaproape pe maestru: Ionel Banu (care a realizat multe materiale video cu Paneth Farkas, a colaborat în timp cu acesta iar mai apoi, după decesul lui s-a ocupat de memorialul devenit de-acum tradițional și a avut o serioasă contribuție la amplasarea plăcuței memoriale pe casa de pe strada Bob), Gavril Suciu (fost jucător de tenis de masă căruia Paneth i-a fost antrenor dar și colaborator apropiat al maestrului de-a lungul timpului) și subsemnatul, care a inclus în cartea Supercampionii Clujului și activitatea prodigioasă a lui Farkas Paneth, asta după niște ani buni în care am avut întîlniri dese cu acesta.

Se anunță o emisiune interesantă despre un personaj care a marcat indubitabil viața sportivă din orașul Cluj, un om care atîta timp cît a fost printre noi și-a pus amprenta asupra creșterii multor sportivi care mai apoi au făcut la rîndul lor istorie în acest sport.

Mă bucur că TVR Cluj a avut ideea de a comemora cei 100 de ani (care se împlinesc pe 17 martie) de la nașterea lui Paneth, mă bucur că voi putea și eu evoca, alături de Puiu Banu și Țuchi Suciu niște amintiri cu marele antrenor.

Dacă aveți răbdare, puteți citi puțin despre el, aici. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.820 citiri

2 comments to Joi, la TVR Cluj, vom vorbi despre Farkas Paneth

 • Am vazut emisiunea si mi-a placut foarte mult stradania celor prezenti la TVR Cluj sa evoce figura si personalitatea lui Vili bácsi.
  Doresc sa precizez doar un singur lucru. Steven Spielberg nu a facut film despre Farkas Paneth, ci a patronat fundatia Surviviors of the Shoah, care a creat cea mai ampla baza de date cu interviurile video realizate cu supravietuitorii Holocaustului din toata Europa.Fiecare supravietuitor participant a primit cate o scrisoare de multumire semnata de Steven Spielberg…
  Filmul de 2 ore si 15 minute este, de fapt, un interviu realizat de…subsemnata, o discutie neintrerupta, continua, needitata, in care Paneth vorbeste despre sine. Felicitari pentru cele spuse in interviu.

  Cu ganduri bune
  Andrea Ghita.

 • ovidiu blag

  Multumim pentru precizari si felicitari pentru tot ceea ce ati facut.

Leave a Reply