U Banca Transilvania a fost prea puternică pentru CSU Sibiu

Dykes, peste tot azi, în apărare dar mai ales în atac.  Foto: Manases Sandor (www.u-bt.ro)

Dykes, peste tot azi, în apărare dar mai ales în atac.
Foto: Manases Sandor (www.u-bt.ro)

Spectacolul din Sala Sporturilor a fost unul total. La el au contribuit actorii din teren, care au întors din plin gestul celor din tribune, cei care nu doar că au umplut sala ci și-au încurajat cu entuziasm și cu deplină sportivitate favoriții. A fost genul de meci care, așa cum se spune, a făcut o foarte bună propagandă baschetului. A cîștigat U Banca Transilvania, detașat, cu 92-75, dar sibienii prezenți și-au aplaudat la final echipa și antrenorul. De partea cealaltă, tribuna clujeană a exultat la rostirea numelor fiecărui jucător propriu și a ovaționat minute în șir la capătul meciului, apreciind prestația sportivilor și a antrenorilor lor. Meciul a contat pentru etapa a patra, faza a doua a Ligii Nationale de baschet.

U BT a arătat foarte bine, o echipă articulată, cu cîte doi oameni pe fiecare post, de valori sensibil egale, cu un entuziasm molipsitor, cu o putere de luptă exemplară și cu o largă disponibilitate la efort. Organizați dar și cu chef de joc, clujenii au făcut de multe ori și spectacol la scenă deschisă, mai ales pe final, cînd victoria era conturată.

Meritorie a fost și prestația celor de la CSU Sibiu, care au reușit pe parcursul primului sfert să facă față cu brio cerințelor unui astfel de meci. Mai apoi, chiar dacă se simțea că echipa gazdă își va impune punctul de vedere, sibienii au tras de ei, încercînd pe final chiar un come-back.

Fanii clujeni vibrează acum și se simte în aer dorința de a sărbători la final de ediție un nou titlu. Acest lucru se conturează din ce în ce mai clar, profesionalismul celor de pe teren și a celor care se ocupă de echipă fiind garanția că succesul nu e doar un deziderat ci poate deveni o certitudine.

Evidențiații de azi au fost Dykes, 23 de puncte, cel mai bun marcator al meciului, Moldoveanu cu 7 recuperări și Adamovic cu 9 pase decisive, de la clujeni, respectiv Lalovic (20 p), Cooper (7 recuperări) și Hardy (5 pase decisive).

Antrenorul clujenilor, Silvășan, a rulat tot lotul, 12 jucători, dîndu-le pe final șansa de a evolua în fața acestui public entuziast și lui Mureșan, Gheorghe sau Toth, sportivi care meritau din plin o astfel de recompensă.

Citat de site-ul www.u-bt.ro, Silvășan continuă să își păstreze linia declarațiilor echilibrate, spicuim:

“Fiecare meci e important, trebuie să fim profesioniști și să ne luptăm pentru fiecare joc, chiar dacă suntem calificați în Play-Off sau dacă avem șanse mari la primul loc înaintea acestei faze. Încerc să le impun acest lucru jucătorilor, însă natura umană este de așa fel încât intervine fără să vrei o anumită relaxare, s-a văzut asta mai ales la meciul cu Timișoara!”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
530 citiri

Leave a Reply