Champions League – Sferturi (ziua a-doua)

7924eccaf6779819242591fab54021e5Atentatele au ajus să afecteze și fotbalul, din păcate. Așadar, din cauza exploziilor în care a fost implicat autobuzul celor de la Dortmund meciul a fost amânat pentru astăzi – începe la ora 19,45. Tot azi se joacă și Atletico – Leicester, dar și Bayern Munchen – Real Madrid.

Înainte de a prefața meciurile de la 21,45 facem un mic rezumat al victoriei categorice a celor de la Juventus Torino împotriva Barcelonei.

Bâtrâna Doamnă a început excelent partida și după doar 7 minute Dybala reușea să deschidă scorul. În minutul 21, Iniesta scapă singur cu portarul după o pasă de excepție a lui Messi, dar Gigi Buffon (39 ani) își arată din nou clasa și respinge în corner. La faza imediat următoare, același Dybala, perla celor de la Juve, face 2-0. După pauză, tot gazdele încep mai bine și Chiellini face 3-0 printr-o lovitură de cap. Puțin mai târziu Suarez nu reușește să-l învingă nici el pe Buffon într-o situație iminentă de gol, italianul izbutind să pareze din nou. Per total, Juventus a fost echipa mai bună, s-a apărat foarte bine, italienește, și a înscris la fiecare oportunitate avută. Allegri s-a ținut de cuvânt și a titularizat 4 atacanți, dar când echipa a fost nevoită să se apere au fost unele momente în care Mandzukic devenise fundaș. Cu toate acestea, gazdele au controlat din punct de vedere tactic partida, închizând foarte bine spațiile și obținând o victorie pe care o merită. Rămâne de văzut daca Barcelona mai e capabilă de încă un miracol.

Antrenorul celor de la Atletico, Diego Simeone, ține să-și avertizeze jucătorii cu privire la atacantul oaspeților de azi – Jamie Vardy. La conferința de presă dinaintea meciului, Simeone a declarat că Vardy este un jucător foarte periculos și că acesta va profita de orice eroare se va produce în defensiva sa. În schimb, antrenorul madrilenilor spune că echipa pe care o antrenează se află în cel mai bun moment al sezonului, iar acest lucru trebuie să se confirme deseară.

Shakespeare, managerul lui Leicester, își laudă jucătorii pentru tăria de caracter de care au dat dovadă reușind să părăsească zona retrogradabilă din Premier League și în același timp să avanseze până în sferturile CL. Acesta recunoaște că e o experiență unică, nouă, pe care speră să o poată gestiona corect.

De la gazde vor lipsi Gameiro și Tiago, în timp ce de la oaspeți lipsește chiar căpitanul echipei – Wes Morgan.

Un clasic al Ligii Campionilor se joacă azi la Munchen. Ancelotii – managerul celor de la Bayern își întâlnește fostul ucenic de la Real, Zidane, alături de care a câștigat Liga Campionilor. Italianul a vorbit la conferința de presă mai mult despre  problemele pe care le are cu Lewandovski și cu Neur, sperând ca aceștia să fie apți la ora meciului.

Zinedine Zidane a declarat la conferință că e mai degrabă îngrijorat de cum se va descurca echipa sa. Acesta a declarat că deși întâlnesc o echipă care își domină adversarii meci de meci și încearcă să înscrie multe goluri de fiecare dată, aceleași caracteristici sunt prezente și la echipa pe care o antrenează. În final Zizou a zis că echipa pe care o pregătește este una foartă puternică și cu foarte multă calitate, iar acest lucru trebuie să se vadă în duelul ce va urma.

Hummels s-a accidentat la antrenamente și nu va fi disponibil, iar de la Real nu vor putea juca Pepe și Varane, ambii accidentați.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
822 citiri

Leave a Reply