Champions League – Sferturi

7924eccaf6779819242591fab54021e5Așteptarea a luat sfârșit. După aproape o lună de pauză avem din nou meciuri din Liga Campionilor. În seara asta se joacă meciurile tur dintre Dortmund-Monaco și Juventus-Barcelona, iar mâine seară Atletico primește vizita celor de la Leicester și Bayern joacă acasă cu Real Madrid.

Antrenorul nemților de la Borussia Dortmund consideră că șansele de calificare sunt aproximativ egale, dar crede că francezii pornesc ușor favoriți. Tot el a declarat înainte de meci că adversarii lor sunt o echipă foarte compactă care se apără foarte bine, dar și marchează multe goluri. Cu toate acestea, Tuchel a încheiat conferința într-o notă optimistă, spunând că pe teren propriu pot învinge absolut orice echipă.

Am avut parte de reciprocități la conferințele de presă premergătoare partidei, pentru că și antrenorul celor de la Monaco, Leonardo Jardim, a avut numai cuvinte de laudă la adresa germanilor. Fabinho, unul dintre cei mai importanți jucători de la Monaco a declarat că principalul lor obiectiv rămâne câștigarea titlului în Franța, dar vor continua același stil ofensiv în UCL și daca se întâmplă să rateze calificarea în semifinale nu va fi în niciun caz o tragedie.

O să vedem în această seară dacă se confirmă laudele aduse unii celorlalți în primul duel europeann între Dortmund și Monaco. La gazde, revine Kagawa și sunt șanse ca Reus să fie disponibil, în timp ce la oaspeți nu sunt absențe notabile. Monaco are prima șansă la titlu în Franța, în timp ce nemții se luptă pentru o poziție de CL în campionatul intern, dar ultimele rezultate pot fi date uitării când te așteaptă un meci din sferturile Ligii Campionilor.

O super partidă ne așteaptă în Italia, la Torino, deoarece Juventus întâlnește pe teren propriu Barcelona. Ultimul meci în care cele două formații s-au întâlnit a fost chiar finala competiției în 2015, atunci când Barca s-a impus cu 3-1.

Max Allegri, antrenorul gazdelor, a declarat că nu va fi neapărat precaut în duelul din această seară și că e aproape imposibil ca Barcelona să nu înscrie, așadar acesta e hotărât să titularizeze toți cei 4-5 jucători de atac pe care îi are la dispoziție – o declarație care îi face cinste, mai ales când te așteaptă un meci contra lui Messi, Suarez, Neymar și Iniesta. În campionat, Bătrâna Doamnă se apropie de un nou titlu, reușind să învingă în week-end pe teren propriu formația Chievo Verona. În această partidă Allegri a decis să odihnească câțiva titulari pentru ca aceștia să fie odihniți pentru meciul cu formația blaugrana.

Și antrenorul oaspeților, Luis Enrique, a lăudat formația italiană despre care a spus că rezultatele lor vorbesc de la sine și că aceștia reprezintă una dintre cele mai bune echipe din Europa. Spaniolul a mai declarat că echipa sa trebuie să își facă jocul obișnuit și că jucătorii săi trebuie să se autodepășească într-un astfel de meci. Catalanii au făcut un nou pas greșit în campionat după înfrângerea de la Malaga, iar Real este și mai aproape de titlu.

La gazde nu va juca Pjaca, accidentare de durată, în timp Barcelona are o absență importantă în persoana lui Busquets.

Sperăm să vedem meciuri spectaculoase în acaestă seară, partide care să se ridice la nivelul jucătorilor care sunt implicați.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.022 citiri

Leave a Reply