Fericire maximă: U Cluj e în finală, după 14 ani

U Foto: Silviu Cristea

U
Foto: Silviu Cristea

O seară de vis pentru baschetul feminin clujean. U a trecut en-fanfare de CSM Tîrgoviște, în deplasare, și s-a calificat în finala campionatului național. Elevele lui Dragan Petricevic au predat o lecție de baschet, obținînd victoria cu scorul de 90-62. 

Primele două sferturi au scos la rampă un U Cluj ca un tăvălug: 45 de puncte marcate. Cu o Andra Mandache 20 de minute pe teren și 10 puncte marcate, plus un trio american alcătuit din Swanier, Harrison și Dixon, fiecare dintre ele cu cîte 7 puncte. Apoi Butulija și Denson cu cîte 5. Practic o echipă dezlănțuită, care a condus la pauză cu 45-24.

Intrarea în actul secund a fost la fel de incandescent pentru U, care a primit doar un punct în primele 4 minute, marcînd în schimb 6. Pînă în acel moment al jocului U marcase 6 coșuri de 3 puncte și primise doar unul de 3 puncte. Iar Poole, de la gazde, altădată principala gură de foc, marcase doar 7 puncte. Harrison, de la U , urcase la 80 la sută procentaj de la 3 puncte, cu 4 reușite din 5 aruncări. Era evidentă dominația clujencelor, la mai toate capitolele.

În minutul 26 s-a stabilit și maximumul, 30 de puncte în favoarea lui U, 58-28.

A fost un sfert trei în care Clujul a ținut din nou la distanță gazedele, un sfert care s-a terminat cu 26-17 și după trei segmente de joc U avea 70-41, adică 29 de puncte, incredibil…

foto Silviu Cristea

foto Silviu Cristea

Cu cinci minute înainte de final U avea 10 reușite de 3 puncte în timp ce Tîrgoviște era la jumătate, cu 5 reușite.

Cu două minute înainte de final Dragan a introdus-o și pe Sfîrlea (care a și răspuns cu o aruncare de 3 puncte reușită), astfel încît toate cele 10 jucătoare de pe foaia lui U s-au putut bucura de această victorie…

S-a terminat. 90-62, o victorie incredibilă, care trimite această echipă în finală. Și ne aduce aminte că U a fost și rămîne o echipă a elanurilor nestăvilite. Și la baschet fete.

Felicitări tuturor care au pus umărul la această reușită.

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
801 citiri

Leave a Reply