Fetele de la U au demonstrat că pot umple o sală. Sepsi a cîștigat, dar finala nu s-a terminat

Silviu Cristea, autorul pozei, și intenția sa evidentă de a prinde cît mai mult din tribuna clujeană.

Silviu Cristea, autorul pozei, și intenția sa evidentă de a prinde cît mai mult din tribuna clujeană.

O parte dintr-o declarație a antrenorului Dragan Petricevic, dată înainte de startul finalei, suna așa: “Fie că vom obține locul 1 sau 2 la finalul acestui sezon, nu va fi apogeul aceste echipe, ci un punct de plecare pentru următoarele sezoane”. După meciul de azi U Cluj a arătat că merită să joace la acest nivel, al unei finale iar publicul a rezonat într-un mod excepțional cu efortul celor din teren. Sepsi a fost mai solidă în acest meci, dar finalul a fost departe de a fi fost unul liniștit pentru învingătoare (rezultat 68-72). Fără ghinionul pe care l-a avut Butulija, care s-a accidentat chiar cînd clujencele erau pe val, e foarte posibil ca echipa gazdă să se fi agățat și mai mult de acest meci, poate chiar să-l cîștige. 

Cu tribunele arhipline, clujencele cu siguranță au trăit un moment mai altfel, cu care nu erau obișnuite. Nu se știe dacă asta le-a derutat, dar și de fier să fi fost și nu cred că nu fii furat puțin de acea atmosferă specială. Mai apoi, pe final, e aproape sigur că le-a ajutat, pentru că literalmente pulsul tribunei a ridicat și pulsul echipei, care părea dezlănțuită.

Unele nesincronizări, dintre care ne amitim de o minge pierdută pe atac chiar în momentul asaltului final, au privat spectacolul de o încleștare și mai și, dar asta n-a șters încă din minte felul în care publicul și echipa rezonau în acele fragmente de joc…

Că așa au stat lucrurile o demonstrează și statistica, 22-16 în ultimul sfert, singurul pe care Clujul l-a terminat în avantaj, unul care putea fi mai mare fără acele nesincronizări. Pînă atunci, chiar dacă avantajul celor de la Sepsi a fost unul consistent de-abia pe la mijlocul sfertului trei (atunci cînd au ajuns la un plus de 14 puncte), impresia era că oaspetele au mai multe argumente. Revenirea aceea spectaculoasă a lui U, cînd au ajuns din nou aproape, la 3-4 puncte în minus, a contribuit mult la suspansul atît de specific unui meci de baschet, și asta a făcut toți banii. Că pierzi e una, dar cînd pierzi la mare luptă parcă e alta, ori azi U nu s-a predat, deși la 14 puncte puțini mai credeau în revenire.

E important să ne amintim că ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale cu un bilanț de 26 de victorii și doar 2 eșecuri, respectiv un total de 54 de puncte. Singurele înfrângeri suferite de Sepsi în Liga Națională au fost în compania lui CSM Târgoviște (în toamna anului trecut) și Olimpia CSU Brașov. Sepsi este o echipă puternică, iar faptul că U a cîștigat un meci al finalei în deplasare și mai apoi s-a ținut tare în ambele, demonstrează că într-adevăr în finală joacă cele mai bune echipe din acest sezon.

Mîine, de la ora 19.00, U-Sepsi, meciul 4. În cazul unei victorii clujene totul se va stabili în meciul decisiv, de la Sfîntu Gheorghe. Dacă înving și mîine oaspetele, acestea vor fi desemnate drept campioane naționale.

Azi meciul a putut fi urmărit la  TVR Cluj, fapt pentru care colegii de acolo merită felicitați iar mîine el va fi putea fi ascultat la Radio Cluj, de la ora 19.00 (și cel de azi a fost transmis). Mîine voi fi la microfonul Radio Cluj, alături de Florin Pruteanu.

Statistica de azi o puteți vedea aici. 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.426 citiri

Leave a Reply