O bună propagandă. Chiar și pentru baschet

pozaAzi am consemnat revenirea lui Fărcaș la mișcare, după o absență cam lungă însă nesancționată de forurile competente în nici un fel, asta datorită probelor pe care comisiile de specialitate n-au fost în stare să le conteste niciodată. O altă premieră a constituit-o faptul că un copil, David,  ne-a luat-o înainte și a fost desemnat MVP, în cvasi-unanimitate, consemnîndu-se doar o abținere, a lui Ovi Tebu. 

Cu baschetul, sportul pentru care ne-am adunat de fapt, n-a fost simplu deloc. Răzvan a venit la locul faptei cu o determinare ieșită din comun și și-a tras literalmente echipa după el. În pofida jocului excelent pe care l-a etalat, el și colegii lui n-au cîștigat de data asta. Ca să spunem adevărul, asta respectînd codul deontologic al jurnalismului (bine, noi încercăm să spunem cît mai mult din adevăr), două meciuri din trei le-am cam “ciupit” pe final, 15-13 și 12-10, tot atît de bine ele putînd fi cîștigate de adversari.

Dar hai să vă spunem care-au fost unii și care alții:

Ei-Răzvan, Muri, Todea, Miclăuș și Tebu

Noi-Liviu, Rus, David, Fărcaș, Blag

Practic primul meci n-a avut istoric, poate doar acela că ei au jucat cu un om în minus, dar asta statistica n-o va consemna pentru că n-am avut om la statistică.

Apoi numeric s-au echilibrat echipele, din meciul secund încolo Todea trecînd la ei iar nou-venitul Fărcaș ni s-a alăturat nouă.

David, primind trofeul de MVP

David, primind trofeul de MVP

A fost un meci secund de infarct, cu prelungiri, cu cîțiva nervi, pe alocuri, repede lăsați la o parte și înlocuiți cu plăcerea jocului. Asta cu nervii v-am mai spus-o, face parte din încleștarea propriu-zisă, dar întotdeauna e partea pe care o uităm prima. Și, cum v-am spus în treacăt la început, doar norocul se poate spune că a fost acela care a tranșat meciul în favoarea noastră. Bine, el a fost completat de mîna excepțională a tînărului David, care a reușit să ne repună în joc după două reușite ale sale, ambele de 3 puncte. Și, ca de obicei, prestația excelentă a lui Liviu.

Meciul trei părea că va fi mai slab, dar n-a fost așa: a fost din nou unul de totul sau nimic, pînă la urmă adjudecat de către noi. Probabil tactica de-a pune între 4 și 5 jucători să se apere la Răzvan să fi fost cheia, asta iarăși nu ne-am dat seama, în lipsa unui antrenor.

Copilul-David cred că s-o fi bucurat că a ieșit MVP, n-am simțit nimic la repriza a treia, dar nu-i timpul pierdut, cînd o să crească mare o să îi amintim să ne aducă o cană de apă…

În rest, ce să mai spunem: poate doar că iarăși a fost o dimineață foarte plăcută. Și asta-i cam tot ce ne interesează, dacă e să fim cinstiți.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.301 citiri

Leave a Reply