Premier League! Etapa a XXXIII-a

angliaEtapa de astăzi începe la ora 14,30 și le pune față în față pe Tottenham și pe Bournemouth. Spurs joacă acasă și nu ar trebui să aibă probleme foarte mari împotriva echipei de pe poziția a 15-a. Londonezii sunt pe doi în clasament, aceștia fiind la al doilea sezon consecutiv în care au șanse foarte mari să termine pe podium.

De la ora 19,30 se joacă partida dintre Southampton și Manchester City. Cetățenii se deplasează pe St Mary`s Stadium de pe poziția a patra, cu speranțe la podium, deoarece aceștia au un meci mai puțin diputat față de Liverpool. Gazdele nu au emoții cu retrogradarea, dar sunt departe de a emite pretenții la un loc ce le poate asigura prezența într-o competiție europeană. Așadar vor juca relaxați, fără presiune, oaspeții fiind cei care au neapărată nevoie de victorie.

Liverpool joacă mâine la West Bromwich Albion, echipă care este antrenată de Tony Pullis. Cormoranii nu au câștigat niciodată pe terenul echipelor antrenate de managerul galez, așa că îi așteaptă o deplasare foarte dificilă. Formația lui Jurgen Klopp este pe locul al treilea și se luptă la top 4 cu Man. City și Man. United, iar o victorie i-ar apropia și mai mult de îndeplinirea obiectivului.

Derby-ul etapei se joacă la Manchester, tot mâine, acolo unde United primește vizita londonezilor de la Chelsea. Oaspeții sunt aproape campioni, pentru că au un avantaj de 7 puncte față de cei de la Tottenham. Jucătorii lui Jose Mourinho vin după un egal obținut joi în EL împotriva lui Anderlecht, remiză care nu prea l-a mulțumit pe portughez, cel care s-a declarat nemulțumit de prestația jucătorilor din atac. Meciul de mâine este foarte important pentru gazde, pentru că o înfrângere i-ar putea scoate din lupta pentru primele patru locuri, mai apoi, fiind necesară câștigarea Ligii Europa pentru a-și asigura prezența în grupele Ligii Campionilor.

Etapa se încheie luni de la ora 22,00, atunci când Middlesbrough întâlnește acasă pe Arsenal. Boro își joacă una dintre ultimele cărți cu privire la lupta pentru supraviețuirea în prima ligă engleză, iar Arsenal parcurge cel mai dezamăgitor sezon din ultimii 20 de ani. Gazdele sunt la 6 puncte în spatele linie retrogradării, dar au un meci mai puțin disputat față de echipele de deasupra lor. Cu toate acestea, orice rezultat în afara victoriei poate fi considerat un eșec. Același lucru îl putem spune și despre Arsenal: dacă nu învinge e ca și cum ar fi pierdut, pentru că se află la 7 puncte în urma locului patru, are două meciuri mai puțin jucate, dar se deplasează peste două etape la Tottenham, iar apoi primește vizita lui Man. United.

Am promis că vorbim puțin și despre lupta care se dă și la polul de jos al clasamentului acolo unde Hull și Swansea sunt despărțite de doar două puncte, Hull fiind echipa de pe locul 18, prima echipă deasupra liniei retrogradării. Pe cei de la Hull îi așteaptă o deplasare infernală la Stoke, mai ales că olarii au doar un egal în ultimele 5 etape. Swansea joacă și ea un meci foarte greu la Watford, o echipă redutabilă pe teren proprpiu. Așadar, dacă lupta pentru campioana din Premier League pare să se fi terminat, avem o bătălie grea pentru locul 18, ultimul care asigură prezența în PL.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.085 citiri

Leave a Reply