Real și Atletico sunt în Semifinale! Azi aflăm cine le urmează!

7924eccaf6779819242591fab54021e5Real  Madrid a trecut aseară de Bayern Munchen după un meci foarte controversat cu multe greșeli de arbitraj, 2-1 după 90 de minute, 4-2 după prelungiri. Nemții au deschis scorul prin Lewandowski în urma unui penalty obținut destul de ușor de Arjen Robben, iar Ronaldo a egalat printr-o frumoasă lovitură de cap. În minutul 78 Ramos și-a înscris un autogol, reușită care a dus meciul în prelungiri, dar la faza marcării golului fusese off-side la pasa lui Muller spre Lewandowski. În minutul 84 Vidal primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. Acesta făcuse primul fault în minutul șase pentru care și văzuse cartonașul galben, după care a mai făcut încă cinci faulturi și fusese eliminat abia la al șaselea fault – în minutul 84. Chilianul a fost cel mai dur jucător de pe teren cu 6 faulturi comise în 84 de minute jucate, niciun alt fotbalist nu a făcut atât de multe în meci, cu toate că majoritatea jucătorilor au jucat 120 de minute. La ultima fază din prima repriză de prelungiri Ronaldo primește o centrare de la Sergio Ramos și înscrie dintr-o poziție evidentă de off-side, golul fiind validat. În minutul 110 Marcelo ridiculizează apărarea bavareză și îl lasă pe Ronaldo cu poarta goală pentru ca acesta să-și treacă în cont hat-trickul, gol marcat din nou dintr-o ușoară poziție de off-side. Încă o dată avem de-a face cu un meci în care arbitrii au greșit flagrant. Rămâne întrebarea – când o să avem parte de arbitraj video și în fotbal?!

Leicester nu le-au putut face față celor de la Atletico și au pierdut calificarea după ce au obținut doar o remiză pe teren propriu, scor 1-1. Momentul în care s-a decis calificarea a fost în minutul 26 când Saul a deschis scorul pentru Atletico. Deși a avut câteva situații bune de a marca, Leicester nu a reușit să înscrie decât o dată, prin Vardy, în minutul 61. Așadar, echipa lui Simeone se califică în careul de ași, așa cum era preconizat.

Astăzi se joacă Monaco – Dortmund (3-2 în tur) și Barcelona – Juventus (0-3 în tur).

Situația din campionat a celor de la Dortmund este ușor diferită de lupta pe care o dă Monaco în campionatul intern. Monegascii se bat pentru titlu în Franța și ocupă prima poziție în clasament la egalitate de puncte cu PSG, dar cu un meci mai puțin disputat. Dortmund este pe locul 4 în Bundesliga și este la doar un punct în spatele echipei de pe locul 3, poziție care duce direct în grupele Ligii Campionilor. Cea mai importantă absență de la gazde o reprezintă lipsa lui Fabinho, cel care este suspendat din cauza cartonașelor galbene. De la nemți vor lipsi Bartra, Gotze, Rode și Schurrle. Așteptăm un meci spectaculos la Monte Carlo, sperând să vedem multe goluri.

Barcelona mai încearcă o dată „remontada”. De această dată, însă, le va fi adversară Juventus. Italienii sunt însă obișnuiți să se apere, dovadă fiind chiar istoria fotbalului italian. Misiunea catalanilor va fi una foarte dificilă, pentru că au pierdut în tur cu scorul de 3-0. Niciuna dintre echipe nu are absențe de marcă, doar eventuala lipsă a lui Dybala ar putea fi foarte importantă, argentinianul fiind incert înaintea acestei partide. Sperăm să vedem un meci bun în care arbitrul să nu fie din nou actorul principal al partidei!

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.423 citiri

Leave a Reply