România, aproape 200 de medalii la Campionatul European de Karate WUKF

Liviu Crișan, președintele Federației Internaționale de Karate WUKF Sursa foto: pagina facebook a Federației Române de karate WUKF

Liviu Crișan, președintele Federației Internaționale de Karate WUKF
Sursa foto: pagina facebook a Federației Române de karate WUKF, autor Simion Mechno

Echipa României a terminat pe locul întâi la finalul Campionatelor Europene de karate WUKF, ediția IX, o ediție care s-a desfășurat în week-end la Cluj. Această competiție s-a bucurat de un real succes, un public entuziast și avizat și o largă reprezentativitate, cu peste 1800 de sportivi prezenți.

 

Clujul a respirat din nou un aer internațional, în jurul stadionului și a sălilor de sport putînd să întîlnești, la tot pasul,  sportivi și oficiali ai altor țări. Cu pregătirile pentru evenimentul de gimnastică, apoi cu maratonul în plină desfășurare și cu acest campionat european de ținută, Clujul și-a arătat din nou potențialul de a organiza competiții majore.

După încheierea Campionatului European de Karate WUKF România s-a clasat pe primul loc, cu 75 de medalii de aur, 61 de argint și 62 de bronz. Rezultatul este cu atît mai important cu cît au fost prezenți sportivi din 26 de țări care au cuprins 50 de federații naționale. Italia și Anglia s-au clasat pe podium, ca număt de medalii.

Clujeanul Liviu Crișan, care este președintele Federației Internaționale de Karate, a putut avea motive de satisfacție. Dacă înainte de start, într-o declarație, își dorea ca România să cîștige competiția, la final preziviunea sa s-a împlinit.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
923 citiri

Leave a Reply