România va juca în Fed Cup cu primele sale 4 jucătoare din clasamentul WTA

afis fedAșteptarea a luat sfîrșit. De azi se cunosc jucătoarele românce care vor evolua în meciul de Fed Cup by BNP Paribas contra echipei din Marea Britanie, la Mamaia, în zilele de 22 şi 23 aprilie 2017, meci contînd pentru play-off-ul Grupei Mondiale II.

Conform anunuțului oficial apărut pe pagina Federației Române de Tenis,  “Ilie Năstase, căpitanul-nejucător al echipei României, le-a convocat pe Simona Halep (5 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA), Monica Niculescu (47 WTA) şi Sorana Cîrstea (61 WTA). Imediat după ce a anunţat echipa, Ilie Năstase a declarat pentru site-ul oficial al FRT: “Această întâlnire de Fed Cup dintre echipele României și Marii Britanii este un foarte important eveniment sportiv al acestui început de an din România, și ne bucurăm că jucăm la Mamaia, pe zgură. Mă bucur, de asemenea, că avem la dispoziție cea mai bună echipă, că fetele sunt sănătoase și pregătite să dea totul pe teren. Acesta este un meci pe care trebuie să-l câștigăm”.

De partea cealaltă, echipa Marii Britanii are următoarea componență: Johanna Konta (7 WTA), Heather Watson (110 WTA), Laura Robson (209 WTA) și Jocelyn Rae (105 WTA, la dublu). 

Echipa Marii Britanii o are drept căpitan nejucător pe Anne Keothavong, 33 de ani, proaspăt retrasă din circuit (în 2013), o jucătoare cu părinții din Laos, care a avut cea mai bună clasare WTA locul 48, în februarie 2009. Deși nu a cîștigat nici un titlul WTA, aceasta are 22 de titluri ITF și multe participări la turneele de Grand Slam, cel mai departea ajungînd la o ediție de US Open, în 2008, în turul al treilea. De asemenea, se poate mîndri cu o prezență olimpică, în 2012.

Bilanțul întîlnirilor directe dintre România și Marea Britanie ne este favorabil, 4-1.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
495 citiri

Leave a Reply