A ieșit soarele pe ulița lui Dragoș Dima. Românul a luptat eroic și s-a calificat în turul secund la Ostrava

Dragoș Dima. FOTO. stiridesport.ro

Dragoș Dima.
FOTO. stiridesport.ro

Dragoș Dima a făcut un meci extraordinar azi în primul tur al challengerului de la Ostrava, un tablou pe care l-a prins in extremis, din postura de lucky loser. Românul a fructificat la maximum acest noroc și a luptat ca un leu cu un jucător ceh ce se afla cu 150 de locuri mai sus decît el, Jan Satral, locul 155 mondial. 

Dragoș Dima, ajuns locul 318 mondial, a avut un meci plin de peripeții, cu un prim set pierdut, 5-7 și cu un al doilea în care a revenit, 6-3. În cel de-al treilea set Dima a condus cu 4-1 dar s-a văzut egalat.

Tenisul, un sport al marilor solitudini, și-a arătat și azi fața aceea plină de dramatism, la 4-4 în decisiv, cînd game-ul 9 a durat aproape 20 de minute, pe serviciul cehului, pentru ca Dima să reușească să îl cîștige cu break.

Satral a făcut re-break-ul și-apoi din nou Dima a avut tăria să cîștige pentru 6-5 pe serviciul adversarului.

În fine, la 6-5 Dima a servit perfect și a cîștigat la zero pentru 7-5 în decisiv.

Este o victorie care îl repune pe român acolo unde merită din plin, pe traseul de a reveni înspre poziția 200 mondial.

Dragoș Dima s-a comportat azi așa cum e el de obicei, inteligent în joc. De data aceasta a rezistat eroic și presiunii, una care n-a fost deloc ușoară, în față aflîndu-se un bun jucător ceh.

Acum Dima a luat 8 puncte și 1.100 de euro și așteaptă să mai treacă un tur, dacă tot a intrat atît de bine în acest turneu. Stefano Napolitano, Italia, locul 190 va fi următorul său adversar.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.061 citiri

Leave a Reply