Arbitraj de Liga I la Cupa Liceelor: Azi îl avem pe Dan Dreve

dan dreveDan Dreve a debutat ca arbitru în prima ligă în sezonul 2012-2013 si este în top 25 de arbitri români în momentul de față. Dan Dreve este un familist convins, are doi copii, iar viața de familie îi oferă sprijinul necesar în cariera de arbitru.

Dreve este fost participant ca și sportiv la Cupa Liceelor, iar în ultimele șase ediții este prezent ca și arbitru. Acesta a promovat destul de repede, trecând în primul eșalon fotbalistic după două sezoane petrecute în liga secundă. Dreve ne-a mărturisit: „E mult mai greu să arbitrezi în ligile superioare. Este alt nivel: echipele sunt mult mai bune, iar jucătorii la fel. Cu timpul, după ce te acomodezi și cu Liga I, devine mai usor.”

Ca și în orice altă meserie, în arbitraj apar și lucruri mai puțin plăcute. Cavalerul fluierului născut la Cluj ne-a declarat: „Nu am avut niciodată incidente foarte grave, dar jignirile apar la toate nivelurile. Aceste lucruri sunt oarecum de înțeles. Din cauza oboselii jucătorilor sau a nervozității din tribune, suntem oarecum obișnuiți cu apostrofările care ne sunt adresate, iar experiența ne ajută se trecem peste aceste lucruri.” Obiectivul în perioada următoare a lui Dreve este să continue prestațiile onorabile în Liga I și își dorește o activitate îndelungată în arbitraj.

Toate informaţiile (avancronici, cronici, fotografii) despre Cupa Liceelor NeuronKid 2017 vor putea fi accesate pe www.ovidiublag.ro, dar şi pe pagina oficială de Facebook a Bazei Sportive Napoca!

*material realizat de Alexandru Magdaș.

Nicușor Ciorbă
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.676 citiri

Leave a Reply