Astăzi începe Roland Garros!

 foto: rolandgarros.com

foto: rolandgarros.com

     Marius Copil joacă unul dintre meciurile iaugurale ale competiției (ora 12,00) pe tabloul principal și își începe aventura întâlnindu-l în primul tur pe Albert Ramos. Copil și Ramos s-au întâlnit o singură dată până acum, într-un turneu Challanger, acum 6 ani, atunci când spaniolul s-a impus cu 2-1 pe zgură. Românul este pe locul 93 ATP și trece printr-o perioadă remarcabilă a carierei, reușind să intre pentru prima dată în top 100 ATP. Cu toate acestea, Marius va avea un meci extrem de dificil în fața redutabilului spaniol, un excelent jucător pe suprafața roșie și ocupant al locului 20 ATP.

     Marii favoriți intră în competiție începând de mâine!

Deși este al 4-lea favorit la Roland Garros, după Murray, Djokovic și Wawrinka, spaniolul Rafael Nadal este clar cel mai în formă jucător din circuit cu o singură înfrângere în ultimele 18 meciuri și 3 trofee câștigate în ultima lună. Nadal este și favoritul caselor de pariuri, cele care îl consideră pe Rafa de departe cel mai mare favorit la adjudecarea turneului de Grand Slam de la Paris.

Simona Halep trece printr-o perioadă de vis și a piedut o singură dată în ultimele 11 meciuri disputate, atunci când s-a accidentat în finala de săptămâna trecută împotriva Svitolinei. Românca a urcat pe poziția a patra WTA și, în absența Serenei Williams, este considerată favorita principală a caselor de pariuri.

     9 români vor lua parte la turneul din capitala Franței:

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Patricia Țig, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.069 citiri

Leave a Reply