Greu, dar cu atît mai frumos. U BT are 2-0 în finala cu Steaua

Vlad Moldoveanu Foto Dan Bodea

Vlad Moldoveanu
Foto Dan Bodea

Steaua s-a agățat din răsputeri de acest meci 2 al finalei, începînd cu mare ambiție jocul. A durat ceva pînă cînd Universitatea Banca Transilvania a egalat situația și pînă la urmă clujenii au reușit să încline în favoarea lor balanța, 84-80 scor final. Mihai Silvășan, antrenorul gazdelor, a fost foarte calm în raport cu importanța meciului, găsind și de data aceasta soluțiile care să apropie victoria pentru elevii săi. 

Ca de fiecare dată în ultimele partide, ne-am obișnuit ca de la U BT să iasă la rampă un jucător de la care nu ne-am fi așteptat să o facă la o asemenea intensitate. A fost ieri rîndul lui Pustozvonov, care a intrat ca din tun în joc, avînd realizări ofensive importante, 22 de puncte și o siguranță dezarmantă la aruncările de 3 puncte. El și Vlad Moldoveanu au fost remarcații în ofensivă, Barro făcînd un joc plin în recuperări, 12 la număr, dintre care 5 în ofensivă, lucru foarte important. Senegalezul s-a bătut ca un leu, reușind să contribuie din plin la succesul clujenilor. În ceea ce îl privește pe Moldoveanu, și în acest meci s-a văzut importanța faptului că el a jucat la nivel mare în Europa, știința jocului fiind cea care îl propulsează mai mereu printre remarcații meciurilor.

De partea cealaltă Steaua a plătit oarecum tribut acumulării greșelilor personale la nivelul conducătorilor de joc (Curry și Paul), dar și la cel al pivoților (Baciu și Falker). De fapt, privind statistica, steliștii au avut 4 jucători care au părăsit jocul cu 5 greșeli în timp ce de la clujeni doar Kuti a fost cel care a acumulat 5 greșeli.

Aportul publicului a fost din nou remarcabil, sala din Cluj fiind plină pînă la refuz. Ploaia de confetti și salutul de final, devenid tradițioanal, intonarea imnului “Slavă ție, studenție” cînd mai rămîn doar cîteva secunde de joc au devenit mărci înregistrate ale publicului clujean, momente cu care toată lumea prezentă în sală s-a obișnuit.

Finala se mai joacă, dar U BT are un serios ascendent și o șansă imensă de a aduce un nou titlu în Cluj, după cel de acum 6 ani cucerit în dauna Asesoftului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.745 citiri

Leave a Reply