Halep, Cîrstea și Tecău s-au calificat în turul doi! Alți trei români joacă azi!

rolandgarros.com - simona halep

foto: rolandgarros.com – Simona Halep

Simona Halep a trecut lejer de Jana Cepelova cu 2-0, într-o oră și 10 minute. Românca și-a pierdut de trei ori serviciul, dar a fost foarte puternică la retur și a făcut 7 break-uri. Simona a făcut un meci bun pentru primul tur al unui turneu de Grand Slam. Meciul următor aceasta va juca împotriva Tatjanei Maria. Nici Sorana Cîrstea nu a avut emoții în a se califica în turul doi și a trecut după doar o oră de joc, cu 2-0, de Shuai Peng. Deși este mult mai bine clasată în ierarhia WTA, chinezoaica nu a avut nicio șansă cu Sorana, românca producând un tenis foarte bun, la fel cum ne-a obișnuit până acum în sezonul de zgură. Cîrstea va juca în turul doi cu Suarez Navarro, o jucătoare experimentată, căreia îi place să joace pe suprafața roșie. Tecău și Rojer au trecut după 57 de minute de dublul Bellucci/Berlocq cu scorul de 2-0. Aceștia nu au avut nici o problemă în a-și asigura calificarea, și află azi cu cine vor juca în turul secund.

Mergea și Qureshi sunt favoriți 13 la Roland Garros și joacă azi împotriva echipei Verdasco/Zimonijc, începând cu ora 13,30. Echipa româno-pakistaneză pornește ca favorită, deoarece Verdasco și Zimonijc joacă azi abia al doilea meci împreună.

Raluca Olaru debutează azi la Paris alături de Savchuk și vor avea un meci greu cu Minella/Sevastova, de la ora 16,30. Perechea româno-ucraineancă a jucat un meci direct împotriva dublului Minella/Sevastova și au câștigat cu 2-0 la începutul acestui, la Hobart.

rolandgarros.com - rafa nadal

foto: rolandgarros.com – Rafa Nadal

Sorana Cîrstea joacă și ea la dublu alături de Vekic și au un meci foarte greu împotriva experimentatelor Klepac/Martinez Sanchez. Meciul începe la ora 13,30.

Marii favoriți au confirmat și ieri: Murray a trecut Kuznetsov cu 3-1, iar Wawrinka l-a învins pe Kovalik cu 3-0, ambii calificându-se în turul secund. Nadal și Djokovic joacă azi în turul doi. Rafael Nadal are meci de la ora 15,30 împotriva olandezului Robin Haase, pe care l-a învins în toate cele trei întâlniri directe. Novak Djokovic îl înfruntă pe Joao Sousa începând cu ora 14,00. Sârbul are 3-0 la meciurile directe, olandezul nereușind să câștige niciun set până acum împotriva lui „Nole”.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.414 citiri

Leave a Reply