Premier League – final de sezon și toate calculele pentru pozițiile de CL!

angliaÎn Premier League mai este o singură incertitudine – cine va completa Top 4, adică ultimele două poziții care asigură prezența în următorul sezon de Champions League. Pentru locurile 3 și 4 se vor bate Manchester City (75 puncte, golaveraj 75-39), Liverpool (73 puncte, golaveraj 75-42) și Arsenal (72 puncte, golaveraj 74-43).

Astăzi, începând cu ora 17,00, aflăm deznodământul în campionatul Angliei. Așadar, acestea vor fi cele mai importante meciuri ale ultimei runde:

Watford – Man. City

Liverpool – Middlesbrough

Arsenal – Everton

Teoretic, echipa de pe poziția a treia poate termina pe cinci, iar cea de pe locul al 5-lea poate termina pe podium.  În cazul în care City pierde 1-0 la Watford, iar Liverpool nu câștigă meciul de pe „Anfield” – o victorie cu 4-0 a tunarilor îi va propulsa pe aceștia până pe locul al treilea. Dacă City va face cel mult un egal în deplasare, o victorie la 3 goluri diferență a cormoranilor ar duce echipe lui Jurgen Klopp chiar pe podium. Ultima etapă arată foarte interesant și se pot face destule calcule, dar cele mai probabile rezultate ar fi victorii pe linie ale favoritelor.

Chelsea este noua campioană în Premier League, Tottenham și-a asigurat poziția a doua, în timp ce Sunderland, Boro și Hull sunt echipele care vor retrograda din prima ligă la sfârșitul acestei zile.

Swansea este surpriza acestui sfârșit de campionat reușind să obțină 10 puncte în ultimele 4 etape, securizându-și astfel ultima poziție care asigură prezența în Premier League și în sezonul următor.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.603 citiri

Leave a Reply