Realul e cu un pas și jumătate în finala Ligii! Azi se joacă Monaco – Juve!

7924eccaf6779819242591fab54021e5 Real Madrid a trecut cu 3-0 de Atletico în turul semifinalelor și e ca și calificată în finală. Cristiano Ronaldo a marcat un hat-trick pentru Real și a ajuns la 399 de goluri marcate în toate competițiile, iar acesta a ajuns la 89 de goluri înscrise în Liga Campionilor. Gazdele au controlat aproape în totalitate partida, singura scăpare fiind la ocazia lui Gameiro din prima repriză, dar Navas, portarul Realului, a fost la post. Atletico a părut fără vlagă în partida de aseară, iar declarațiile lui Simeone dinaintea meciului nu au fost confirmate, pentru că echipa sa nu a avut „inimă” în meciul de pe Bernabeu. Avansul de 3 goluri luat de echipa lui Zidane ar trebui să fie suficient pentru calificarea în finală, mai ales că nu s-a întâmplat niciodată în istorie ca un asemenea avantaj să fie anulat în fazele semifinale ale competiției.

Monaco joacă pe teren propriu, cu Juventus, meciul tur din a doua semifinală a Ligii Campionilor. Kylian Mbappe, starul de 18 ani al celor de la Monaco, a declarat înainte de meci că în formația la care evoluează există foarte muți jucători valoroși care se ajută reciproc, de aceea sunt foarte mulți marcatori. Acesta a mai spus că echipa nu se poate baza doar pe individualități, iar dacă vor să câștige un trofeu important în acest an aceștia trebuie să fie cu adevarat o echipă. Francezul a zis câteva cuvinte și despre italieni: Juventus este o echipă cu o istorie bogată, o formație foarte puternică. Au arătat acest lucru eliminând Barcelona fără să primească gol, dar Mbappe a afirmat că echipa sa va face tot ce este posibil pentru a se califica.

Juan Cuadrado, mijlocașul italienilor, a declarat că Juventus trebuie să arate soliditate în joc, dorință și concentrare, pentru că îi așteaptă un meci foarte dificil.

Ambele echipe sunt aproape de titlu în  campioantele interne, principalul obiectiv devenind calificarea în finala Champions League de la Cardiff. De la monegasci vor lipsi Boschilia, Toure, Carillo și Sidibe. La începutul săptîmânii Bakayoko a fost dat ca fiind incert, dar odată cu apropierea meciului apar tot mai multe informații cum că acesta ar fi titular. Pjaca, Khedira și REuropa-league-Logougani nu vor juca la „Bătrâna Doamnă”.

Se mai disupută un meci azi, de această dată în Europa League. Începând cu ora 19,45, Ajax joacă pe teren propriu împotriva celor de la Lyon în primul meci din turul semifinalelor. De la olandezi vor lipsi Veltman, Sinkgrave și Viergever, în timp ce de la Lyon vor lipsi Deepay și Mammana. Ambele echipe sunt aproape de un prim 11 ideal, joacă un fotbal deschis, ofensiv, și avem toate premisele pentru un meci cu multe goluri.

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
3.265 citiri

Leave a Reply