Simona Halep în fața celui de-al doilea trofeu consecutiv! Duel românesc la Nurnberg!

halep_ACS4600-1000x695

Simona Halep – foto: internazionalibnlditalia.com

Halep o va întâlni în finala de la Roma pe ucraineanca, locul 11 WTA, Elina Svitolina, iar startul meciului se va da imediat după ora 14,00. Cele două sportive nu s-au întâlnit decât o dată, în urmă cu aproape patru ani, la Sofia, acolo unde Simona Halep s-a impus cu 2-0.

Românca este la o singură victorie distanță de podiumul clasamentului mondial, iar în cazul în care va câștiga partida împotriva Svitolinei, Simona va urca pe poziția a treia în ierarhia WTA. O așteaptă însă o partidă dificilă, pentru că și ucraineanca are doar o înfrângere în ultimele 11 partide și un turneu câștigat la Istanbul în toată această perioadă.

Constănțeanca și-a asigurat un cec în valoare de 230 000 de euro, iar câștigătoarea finalei va fi premiată cu 460 000 de euro. Premiile totale de anul acesta, la Roma, s-au ridicat la 2,7 milioane de dolari.

Cu puțin noroc, Halep ar putea ajunge pe primul loc WTA după Roland Garros, dar până atunci are de jucat un meci foarte important cu Svitolina! Succes, Simona!

Monica Niculescu, favorită 8 a competiției, și Sorana Cîrstea se vor întâlni chiar în primul tur al turneului de la Nurnberg. Cele două românce sunt la cea de-a opta confruntare, iar Niculescu conduce cu 5-2. Câștigătoarea acestui meci va juca în optimi cu cea care va învinge dintre Lepchenko și Rodina!

Alexandru Magdaș
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.806 citiri

Leave a Reply