U Banca Transilvania se apropie de titlu. Clujenii au învins Steaua cu 87-85 în primul meci al finalei

Barro, spectaculos și eficient Foto: Dan Bodea

Barro, spectaculos și eficient
Foto: Dan Bodea

O sală arhiplină a asistat la o partidă încrîncenată între U BT și Steaua, una plină de suspans, cu un rezultat final strîns, între două formații care au luptat pînă la epuizare, așa cum le stă bine unor formații care își dispută titlul național. Victoria a aparținut clujenilor, care au avut în Barro și Moldoveanu doi jucători care au ieșit la rampă succesiv, unul pînă la pauză iar al doilea în segmentul final. De asemenea merită menționat aportul lui Kariniauskas, cel care l-a potențat mai mereu pe Barro cu angajamente eficiente și spectaculoase, plus o muncă asiduă în sprijinul echipei. 

Meciul a fost dominat în prima parte clar de clujeni, care au condus și cu 11 puncte, pentru ca la un moment dat, în repriza a treia, steliștii să egaleze, 63-63 și chiar să conducă mai apoi cu un punct diferență. Pînă atunci Barro a fost omniprezent, mai cu seamă datorită unei scheme-stereotip, angajat pe coș și marcînd, de cele mai multe ori cu fault și aruncare liberă suplimentară.

De la acel 63-63 Steaua a arătat că are pretenții la victorie, dar imediat a ieșit la rampă Vlad Moldoveanu, care a reușit un coș de trei puncte și apoi unul de două, cu aruncare liberă suplimentară, două faze succesive în care românul a arătat de ce a jucat la nivel înalt în Europa.

Pînă la final se poate spune că gazdele au avut emoții dar și că, în egală măsură, au știut să gestioneze mai bine jocul în astfel de momente tenisonate. Victoria a apărut astfel drept una firească, una care s-a apropiat de echipa mai lucidă.

Steliștii au surprins prin abnegația cu care au jucat și cu ieșirea la rampă a pivotului Cătălin Baciu, fostul clujean intrînd bine în joc și dovedindu-și calitățile. De asemenea Runkauskas și Malesevic și-au valorificat mîna bună de trei puncte iar Curry a jucat foarte eficient în postura de conducător de joc, marcînd și 14 puncte.

A impresionat felul lucid în care tehnicianul clujean Mihai Silvășan a construit acest meci, simțind mai mereu schimbările care să-i potențeze pe cei trei principali marcatori ai săi, Dykes, Barro și Moldoveanu, cei trei înscriind împreună 63 de puncte din cele 87 ale echipei.

Dragan Petricevic foto. Dan Bodea

Dragan Petricevic
foto. Dan Bodea

Adamovic a marcat 3 din cele 5 aruncări de 3 puncte, rupînd ritmul în momente importante în favoarea clujenilor, Kuti și Torok sprijinind și ei efortul general al echipei, chiar dacă primul n-a prins o zi la fel de bună ca aceea din meciul 5 al semifinalei cu Oradea.

Atmosfera în sală a fost fenomenală, cu o ploaie de confetti la început dar mai ales cu momentul specific de final, atunci cînd galeria și echipa cîntă împreună pentru culorile clubului. De asemenea, la spectacol a contribuit și ideea ca angajamentul simbolic de început să fie făcut de către Dragan Petricevic, antrenorul cu care U Cluj a cîștigat titlul acum 21 de ani.

Urmează meciul al doilea, duminică, de la ora 19.00, cu casa închisă, din nou. U Banca Transilvania pornește din nou cu prima șansă, o nouă victorie însemnînd și mai mult apropierea de visul frumos de a aduce titlul național la Cluj.

Împreună cu Florin Pruteanu vom comenta pentru Radio Cluj și meciul de mîine iar Digi va transmite la televizor partida.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.129 citiri

Leave a Reply