U Banca Transilvania se mai apropie cu un pas de finală

Foto> Manases Sandor (www.u-bt.ro)

Foto> Manases Sandor
(www.u-bt.ro)

U BT a învins și în cea de a doua partidă a seriei semifinale cu CSU Oradea, scor 103-96 și în acest moment se află la o singură victorie distanță de finala campionatului de baschet. 

Orădenii s-au ținut tare astăzi și au încercat să producă surpriza, dar gazdele nu au cedat și au cîștigat, marcînd și peste 100 de puncte. De asemenea, suporterii din Oradea au contribuit și ei la crearea atmosferei din sală, încurajîndu-și echipa.

Interesul pentru meci a fost maxim, clujenii umplînd sala, cu toate că accesul în zona respectivă este ceva mai complicat datorită restricțiilor în ceea ce privește parcarea în apropierea sălii.

Dykes a fost cel mai bun marcator la meciului, 25 de puncte, el fiind secondat în tabăra sa de Adamovic, 23 de puncte și Moldoveanu cu 20. De partea cealaltă Zeno a fost din nou principalul marcator, 24 de puncte.

Elevii lui Silvășan au luat o opțiune serioasă pentru calificare, însă așa cum îl cunoaștem pe antrenorul clujean, precaut, nu-i va scăpa pe jucătorii săi din starea de concentrare în care se află. În acest sens a apărut pe site-ul oficial al clubului și prima declarație a antrenorului clujean, pe care o cităm:

“Este o victorie foarte importantă, este a doua pentru noi în această serie. A fost un meci frumos, plăcut publicului, în care atacul a fost principala armă a ambelor echipe, apărarea a lăsat de dorit. Fiecare echipă și-a dorit victoria foarte mult, însă noi am fost cei mai puternici mental și mai lucizi și am reușit să câștigăm. Cred că am jucători foarte buni în echipă, care au încredere în ei și se simt foarte confortabil și de aceea au procentaje bune. Într-adevăr, la acest meci avem jucători cu procentaje chiar senzaționale la trei puncte, este una dintre armele noastre, însă au fost și meciuri în care am înscris mai puțin de afară și am reușit să câștigăm. Important este că am găsit soluții să câștigăm și până la urmă asta ne și dorim. Le-am spus, însă, băieților în vestiar că seria se încheie la trei victorii, nu am câștigat absolut nimic, nu trebuie să ne relaxăm absolut nicio secundă, trebuie să ne odihnim și să abordăm primul meci de la Oradea ca pe unul decisiv!”

Seria se va muta la Oradea, unde proximul meci va avea loc pe data de 8 mai.

În cealaltă semifinală, CSU Sibiu și Steaua se află la egalitate, 1-1. Următoarele două meciuri se vor juca la București.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.012 citiri

Leave a Reply