Claudiu Rusu mai avea puțin și intra la… apă

Amintiri, nostalgii și puține lacrimi. Aici Claudiu cu Gabi Morar, poate cel mai mare înotător clujean pe distanțe lungi…

Vacanța marelui poloist român Claudiu Rusu se apropie de sfîrșit. Mîine o ia din nou din loc, spre Suedia. Dar azi ne-a rugat, pe Florin Ille și pe mine, să mergem neapărat în locul său preferat din Cluj, la Bazinul Olimpic. Oricît și-a propus să sară peste acest moment, din cauza emoțiilor și amitirilor care îi “cauzează la sănătate”, tot acolo l-a tras ața. Iar momentele au fost, într-adevăr, emoționante.

Gazdele au fost foarte amabile și ne-au lăsat să facem un scurt tur de orizont.

Claudiu Rusu și-a amintit la mare rigoare până și faze din meciuri, plus multe amănunte despre istoria bazinului, despre faptul că la momentul construirii lui nu mai exista decît un bazin în țară, la București, la Floreasca. Și că datorită construirii acestuia, la Cluj, foarte multe competiții de polo s-au mutat și în Ardeal.

Apoi i-a ieșit în cale Gabi Morar, unul dintre cei mai mari înotători ai Clujului din toate timpurile, specialist în probele pe distanțe lungi. Întîlnirea a fost, așa cum lesne vă puteți da seama, emoționantă.

Lui Claudiu i-a plăcut partea de bazin din exterior, pe care nu o mai văzuse, pe vrmemea lui neexistînd decît partea acoperită…

La un moment dat mi-a spus: “Ovi, îmi vine să intru în apă, atît e de frumos”…

Trecînd la interior, și-a amitit din nou despre vremurile de altădată, cele în care Voința Cluj împiedica cît putea hegemonia granzilor din București.

Și cu asta, gata, au trecut repede zilele, Claudiu Rusu a bifat încă o dată vizita la Cluj, înconjurat în fiecare zi de prieteni și de frumoase aduceri aminte.

Acum, că și-a revăzut și bazinul, pleacă și mai liniștit, și mai împlinit.

Drum bun, te mai așteptăm.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.642 citiri

Leave a Reply